Jandarma'dan Hasan Dağı'nda dron ile orman denetimi

Jandarma

Jandarma'dan Hasan Dağı'nda dron ile orman denetimi

Jandarma'dan Hasan Dağı'nda dron ile orman denetimi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, havaların ısınmasıyla birlikte meydana gelebilecek orman yangınlarının önlenebilmesi amacıyla denetim ve kontrol faaliyetlerine aralıksız devam ediyor.

 

Bu kapsamda, havaların ısınmasıyla birlikte ormanlık bölgelerde bulunan mesire alanlarında insan ve araç hareketliliğinin artması nedeniyle, meydana gelebilecek olası orman yangınlarının önceden engellenebilmesi amacıyla, Aksaray İl Jandarma Komutanlığına bağlı komando ve asayiş timlerince, özellikle Hasandağı bölgesinde bulunan ormanlık alanlarda, havadan drone ile karadan ise motorlu ve yaya devriyelerle kontrol ve denetim faaliyetleri icra ediliyor.

 

Ayrıca, ormanlık alan içerisinde bulunan mesire alanlarına piknik yapmak amacıyla gelen vatandaşlara, mangal ateşini söndürmeden bırakmamaları, sigara izmariti atmamaları ve cam veya pet şişe gibi yakıcı/yanıcı özelliği olan maddeleri ormanlık alanda bırakmamaları konusunda bilgilendirme yapıldı.

Aksaray İl Jandarma Komutanlığınca, İlimizde herhangi bir orman yangınının meydana gelmemesi ve doğal hayatın korunmasına yönelik çalışmalara aralıksız devam edileceği ifade edildi 



Anahtar Kelimeler: Jandarma' Hasan ' orman denetimi
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri