Jandarmadan Öğrencilere Uzaktan Trafik Eğitimi

Jandarmadan Öğrencilere Uzaktan Trafik Eğitimi

Jandarmadan Öğrencilere Uzaktan Trafik Eğitimi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan İlköğretim Okullarında eğitim gören öğrencilere daha önce jandarma trafik personeli tarafından trafik güvenliği eğitimleri yüze yüze ve eğlenceli hale getirilerek uygulamalı bir şekilde verilmişti.

Covid-19 salgını nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine kurularak uzaktan eğitim uygulamaları üzerinden (1117) öğrenciye trafik güvenliği eğitimi verildi.

Bu kapsamda öğrencilere Jandarma trafik personeli tarafından emniyet kemeri takılması, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar, trafikte dikkat edilmesi gereken diğer konular hakkında bilgilendirme yapılmış ardından öğrencilerden gelen sorulara cevap verildi.

Trafik eğitimleri ile yarının bireylerinin şimdiden yetiştirilmesi ve onların yetiştireceği nesillere alt yapı oluşturulması hedeflendi.

Yapılan açıklamada,"Trafik bilincini ileri seviyeye getirmek amacıyla çocuklarımıza yönelik farkındalık çalışmalarımıza ve trafik eğitimi faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir."ifadelerine yer verildi



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri