Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 189 adet sikke ve obje ele geçirildi

Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 189 adet sikke ve obje ele geçirildi

Jandarmadan tarihi eser operasyonu: 189 adet sikke ve obje ele geçirildi

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, bölgenin tarihi geçmişi nedeniyle defineci olarak adlandırılan şahısların buldukları eserleri satmak için müşteri aradıkları bilgisinin elde edilmesi üzerine, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışma başlatılmıştır.

 Yapılan titiz ve ısrarlı takipler neticesinde, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Eskil ilçesi Bozcamahmut köyünde 01 Şubat 2021 günü eski eser kaçakçılığı yapan A.U, İ.S, R.S. ve  B.T. isimli dört şüpheli tespit edilmiş, şüphelilerin üzerinde, araçlarında ve evlerinde yapılan aramada Bizans dönemine  ait olduğu değerlendiren 152 adet sikke/obje (143 adet sikke, 2 adet yüzük, 7 adet obje) ile birlikte bir adet elektronik tablet, üç adet flash bellek, iki adet detektör kulağı ve bir adet kobra el telsizi ele geçirilmiştir.

Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Merkez ilçesi Taşpınar beldesinde 02 Şubat 2021 günü eski eser kaçakçılığı yapan İ.T. isimli bir şüpheli tespit edilmiş, şüphelinin üzerinde ve aracında yapılan aramada Bizans dönemine ait olduğu değerlendiren 37 adet sikke/obje (32 adet sikke, 5 adet obje) ele geçirilmiştir.

Şüpheli gözaltına alınmış olup, adli makamlara sevk edilecektir.     

Yapılan açıklamada,"Kültürel mirasımızı korumak amacıyla titiz ve gayretli çalışmalarımıza devam edilecektir."ifadelerine yer verildi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri