20.8° / 7.2°

KAAN projesine bağış yapan Bilgin: Ordumuzun güçlü olması vatanın tapusudur

KAAN projesine bağış yapan Bilgin: Ordumuzun güçlü olması vatanın tapusudur

KAAN projesine bağış yapan Bilgin: Ordumuzun güçlü olması vatanın tapusudur
Tarih: 30.04.2025 11:10

Gökhan İÇKİLLİ/SAMSUN, (DHA)- TÜRKİYE’nin ilk milli savaş uçağı ‘KAAN’ projesi için Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na bağışta bulunan İsmet Bilgin (81), “Her Türk vatandaşının bu yardımlara gayret etmesi lazım. Ordumuzun güçlü olması vatanın tapusudur” dedi.

Samsun’da yaşayan 3 çocuk ve 7 torun sahibi, emekli inşaat yüksek mühendisi İsmet Bilgin, Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı’na miktarını açıklamadığı bir bağışta bulundu. 26 Nisan’da Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ’nin (TUSAŞ) davetlisi olarak Ankara’ya giden Bilgin, tesisleri gezdi. TUSAŞ sosyal medya hesabından, İsmet Bilgin'in KAAN projesi önünden çekilmiş fotoğrafı paylaşılarak teşekkür edildi. Gezi sonrası Bilgin’e ‘KAAN’ uçağının maketi hediye edildi.

‘HER TÜRK VATANDAŞI YARDIMLARA GAYRET ETMELİ’

Önemli olanın bir şeyi gönülden yapmak olduğunu ifade eden İsmet Bilgin, “Bağışın miktarını söylemek doğru olmaz ama ben zaman zaman gücüm yettiğince ihtiyaç sahiplerine bağışta bulunuyordum. Son zamanlarda vatanımızın selameti için elimden geleni yapayım diye düşündüm. O yüzden bir bağışta bulunmak istedim. Sebebine gelince, görüyorsunuz dünya çok kötü durumlara düşüyor. Sıkıntılı durumlar var. Etrafımızdaki komşularımızda sıkıntılarımız var. Bu durumda ordumuzun çok güçlü olması lazım. Ben güçlü bir orduyu vatanın tapusu sayıyorum. Ancak onun sayesinde bu vatan elimizdedir. O şekilde düşünüyorum. O yüzden Türk Silahlı Kuvvetleri’ne yardımda bulunmayı uygun buldum. Elimden geldiği kadar yardım yapmaya başladım. Bence her Türk vatandaşının bu yardımlara gayret etmesi lazım” diye konuştu.

‘HEPİMİZ BU ORDUNUN NEFERİYİZ’

Vatanın güvenliği için yapılan her katkının gelecekte karşılık bulacağını belirten Bilgin, “Bu yardımlar bizim için kumbaraya atılan para gibidir. Karşımıza bunlar mutlaka bir gün çıkar. Vatanımızın tehlikeye düştüğü durumda bu ordu bizi kurtaracaktır. Hepimiz bu ordunun neferiyiz ama bu ordumuzun elinde iyi silahları olması lazım. Düşmanlar elinde silah olmadığı zaman daha çok güç kazanırlar, daha çok saldırmak isterler. Ben karanlık bir ruh halinde değilim ama her zaman uyanık olursak, düşman da bize sataşamaz. Son zamanlarda Yunanistan kaşınmaya başladı. İsrail'den birtakım sesler geliyor. Bunlar hepimizi rahatsız ediyor, dünyayı rahatsız ediyor. Bu sıkıntılara karşı ben de elimden geleni yani Halil İbrahim'in yakmak için yanan ateşe su taşıyan karınca misali ben de böyle bir tarafımı belli ediyorum. Mesele bundan ibarettir” ifadelerini kullandı.

‘BAĞIŞ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Önemli olanın bağışın miktarı değil, gönülden gelen destek olduğunu vurgulayan İsmet Bilgin, “Ömrüm oldukça bağış yapmaya devam edeceğim. Miktar o kadar önemli değil. Herkesin gönlünden geleni yapması lazım. 86 milyon insanız. Her birimiz 1’er lira verse, 86 milyon lira eder. O da uçak sanayimize, silah sanayimize bir gelir demek olur. Ben emekliyim ama çalışma hayatımız olduğu süresince birtakım birikimlerimiz de oldu. O birikimlerle ve emekli maaşımla zaten şimdi ben eşim de benim bu evde sadece. Yani artan paramızdan bir şeyler vermeyi düşünüyoruz, veriyoruz. Şükürler olsun gönlüm zengindir. Veren el alan elden üstündür” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9249,9%-0,61
  • DOLAR

    38,46% -0,03
  • EURO

    43,75% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4088,44% -0,40
  • Ç. ALTIN

    6606,04% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Danimarka'da araç kalabalığın arasına girdi: 5 yaralı
Bodrum’da sağanak etkili oldu; sel suları nedeniyle denizin rengi kahverengin...
DEM Partili Bakırhan: Barışı toplumsallaştıracağız
Otomobil refüje çarptığı kaza kamerada
Başkan Serdal Adalı, futbol takımıyla buluştu
Bakan Tekin: Medya okuryazarlığı, erken yaşta kazandırılmalı
60. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun Marmaris - Akyaka (Kıran) etab...
Sertaç Şanlı 6’ncı kez Final-Four’da forma giyecek
İstanbul- İstanbul'da depremin ardından 4 okul tahliye edildi
Cem Bölükbaşı, Avrupa Le Mans serisinde podyum için piste çıkacak
Bakan Şimşek: 2025 yılında 64 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı öngörüyor...
Türkiye, 2024 Dünya Fair Play Ödülleri’nde üç ödülün sahibi oldu
İsrail, Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yangınlar nedeniyle uluslararası yardım...
UNHCR, Meksika'daki ofislerini kapatıyor
Savunma Sanayii Başkanı Görgün, İngiltere’de

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Şimşek: 2025 yılında 64 milyar dolar turizm gelirine ulaşmayı öngörüyoruz

Türkiye, 2024 Dünya Fair Play Ödülleri’nde üç ödülün sahibi oldu

İsrail, Kudüs ile Tel Aviv arasındaki yangınlar nedeniyle uluslararası yardım talebinde ...

UNHCR, Meksika'daki ofislerini kapatıyor

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, İngiltere’de

Belediye başkan yardımcısını şekerlikle başından yaralayan il başkan yardımcısı tutuklan...

TPAO Macaristan’da petrol ve doğal gaz arayacak

TCMB Başkanı Karahan: Sıkı para politikası duruşunu sürdüreceğiz

YURTLİG Doğu Anadolu Futbol Grup Müsabakaları, Bingöl'de başladı

Camide namaz kılarken bıçaklandı

Sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan kedi öldü

YÖK Başkanı Özvar: Sağlık ve tarımda dijitalleşme adına yeni programlar açılacak

Otomobilin su tankerinin altına girdiği kazaya dair görüntüler ortaya çıktı

Samsun Mimarlar Odası Başkanı Şener: O taş kopmasın diye önlem alınmalıydı /Video eklend...

Usulsüz sağlık raporu soruşturmasında 11 tutuklama

Doktorun sahiplenip öldürdüğü iddia edilen köpek sayısı 26'ya ulaştı

Sultangazi'de Yunus Emre Mahallesi’ne Gençlik ve Spor Merkezi yapılacak

Kantin işletmecisi tacizden tutuklandı (2)

Suudi Arabistan: Hindistan ile Pakistan arasındaki gerginlikten endişe duyuyoruz

Bakan Bayraktar, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Szijjarto ile bir araya geld...

İstanbul - Cevat Kaya'nın hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı / Görüntü ve fotoğraf eklend...