Kadın Aktivite Merkezi´ne Somuncu Baba´nın Eşi Necmiye Hatun İsmi Verildi

Kadın Aktivite Merkezi´ne Somuncu Baba´nın Eşi Necmiye Hatun İsmi Verildi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer´in göreve gelmesiyle yapımı hızlandırılan ve kısa sürede tamamlanan Cumhuriyet Mahallesindeki Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi açılış için gün sayıyor. 

/resimler/2019-10/5/1306531903251.jpg

 Modern yapısı ile dikkat çeken hamam, sauna, yüzme havuzu, spor salonu, buhar odası, okuma salonları, derslikler, elektrikli dinlenme koltukları, Butik pasta ve halı dokuma kursu ve toplantı odalarıyla TOKİ bölgesindeki hanımlara hizmet verecek olan Kadın Aktivite Merkezi´nin yakın bir tarihte açılması hedefleniyor. 

 /resimler/2019-10/5/1307373310425.jpg

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, Cumhuriyet Mahallesinde yapılan Kadın Aktivite Merkezi´nin sadece Cumhuriyet Mahallesine değil Yunus Emre, Çiftlik Mahalleleri ile TOKİ bölgesindeki tüm hanımlara hizmet vereceğini ve bölgenin önemli bir ihtiyacını gidermiş olacağını ifade etti. 

/resimler/2019-10/5/1308426436690.jpg

Başkan Dinçer, Kadın Aktivite Merkezinin adını verirken de çok titiz davrandıklarını ve Aksaray şehrinin manevi mimarı Şeyh Hamid-i Veli´nin (Somuncu Baba) eşi Necmiye Hatunun ismini verdiklerini kaydetti.

/resimler/2019-10/5/1308035498382.jpg

Aksaray Belediyesinin yeni hizmete sunacağı bu binanın ismi Anadolu´nun mayalanmasında emeği en çok geçenlerden, Aksaray şehrinin manevi mimarı Şeyh Hamidi Veli´nin eşi Necmiye Hatunun ismidir. Yeni hizmete girecek olan Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi tarihe, ecdada saygıdır. Kadim geçmişe ahde vefa örneğidir.

 

Somuncu Baba ismiyle tanınan, Şeyh Hamid-i Veli Hazretleri 1412 yılının Kasım´ında Aksaray´da vefat etmiş ve mezarı da şehrimizdedir. Günümüze kadar neseb-i âlisi devam etmiştir. Abdurrahman-ı Erzincâni Hazretlerinin kızı Necmiye Sultan ile evlenen Somuncu Baba´nın bu evlilikten 4 çocuğu dünyaya gelmiştir. Oğullarının isimleri Yusuf Hakiki, Halil Taybî ve M. Said Taybî, kızının ismi Mahmude´dir.

 

Somuncu Baba´nın muhterem eşi Necmiye Hatun´un ismini verdiğimiz  "Necmiye Hatun Kadın Aktivite Merkezi" açıldığında; özellikle TOKİ bölgemizdeki hanımlarımızın rağbet edeceği ve içerisinde

? Hamam

? Sauna

? Havuz

? Elektrikli dinlenme koltukları

? Buhar odası

? Spor Salonu

? Okuma Salonları

? Derslikler

? Butik Pasta ve halı dokuma kursu

? Toplantı odaları 

ile hizmet verecektir.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri