28.2° / 13.5°

Kâğıthane’de afet koordinasyon toplantısı gerçekleşti

Kâğıthane’de afet koordinasyon toplantısı gerçekleşti

 Kâğıthane’de afet koordinasyon toplantısı gerçekleşti
Tarih: 28.04.2025 11:36 Güncelleme: 28.04.2025 11:36

İSTANBUL, (DHA)- KAĞITHANE’de doğal afetlere karşı alınacak önlemler, yapılan çalışmalar ve kentsel dönüşüm planlarının değerlendirildiği İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, şehirde meydana gelen son depremin ardından alınan tedbirler, yürütülen saha çalışmaları, sosyal yardımlar ve yeni konut projeleri gibi birçok önemli başlık değerlendirildi.

Kâğıthane Belediyesi İlçe AFAD Merkezi'nde gerçekleşen toplantıya Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten, Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Kâğıthane İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit, Kâğıthane İlçe Emniyet Müdürü Kıvanç Taşçı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Açıklamalarda bulunan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, ilçedeki mevcut durumu ve yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Öztekin, “Kâğıthane’de yaklaşık 460 bin hemşehrimiz yaşıyor. Bu nüfus, 28 bine yakın binada ve 220 bine yakın bağımsız bölümde ikamet ediyor. Bunların yaklaşık 40 bini iş yeri, 180 bini ise konut olarak kullanılıyor. Yapılan son saha taramalarında 144 talep aldık ve ekiplerimizle birlikte hızlıca tarama çalışmaları tamamladık” diye konuştu.

Deprem sonrası herhangi bir binanın tahliye edilmediğini belirten Başkan Öztekin, 1999 öncesi ve 1980 öncesi yapılan binaların ilçede hâlen mevcut olduğunu hatırlatarak, bu yapılarda depreme dayanıklılık açısından yeniden değerlendirme yapılmasının önemine dikkat çekti.

Başkan Öztekin, sözlerine şöyle devam etti:

“Kâğıthane’de yapı stokunun yüzde 70’ini yeniledik. Geriye kalan bölümlerin dönüşümünü de komşularımızla el birliğiyle tamamlamak istiyoruz. Ada ve parsel bazlı dönüşümlerde, iki parsel birleşmesi durumunda +1 kat imar teşviki veriyoruz. Böylece dönüşümü hızlandırıyoruz. Geçmiş yıllarda Yahya Kemal Mahallesi'nde TOKİ iş birliğiyle 750’den fazla bağımsız bölümü yeniledik. Şu anda da Kâğıthane Merkez Mahallesi’ndeki Hizmet Sitesi’nde 300 konutluk bir proje devam ediyor. ilk gece evlerine dönmek istemeyen yaklaşık 2 bin kişiye kültür merkezleri, okullar, camiler ve toplanma alanlarında barınma imkânı sağlandı. Sosyal tesisler ve mobil büfelerle 23 bin kişiye gıda hizmeti verildi. Kızılay ve diğer kurumlarla birlikte 35 bin kişiye ikramda bulunuldu."

Kâğıthane genelinde 176 adet deprem toplanma alanı bulunduğunu belirten Başkan Öztekin, bu alanların toplam büyüklüğünün yaklaşık 937 bin metrekare olduğunu söyledi. Öztekin, “Komşularımızdan isteğimiz eğer binalarının depreme dayanıksız olduğunu düşünüyorlarsa, hiç vakit kaybetmeden bize başvurmaları. Ekiplerimizle birlikte binaların durumunu değerlendirelim. Kâğıthane’nin zemini sağlam, ama biz her zaman tedbiri ön planda tutmak zorundayız. En önemli tedbir ise binalarımızı yenilemektir. Tüm Kâğıthane halkına ve İstanbul'umuza geçmiş olsun. Rabbimiz böyle afetler yaşatmasın. Ancak bizler her zaman hazırlıklı olmak zorundayız" diye konuştu.

  • BIST 100

    10006,30%0,58
  • DOLAR

    39,85% 0,11
  • EURO

    47,06% 0,21
  • GRAM ALTIN

    4277,74% 1,18
  • Ç. ALTIN

    6644,83% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Aksaray Barosu Başkanı Av. Erçin Mevlüt Düzgün çirkin eyleme duyarsız kalmad...
Kuş cenneti Göksu Deltası'nda yangında zarar gören alan havadan görüntülendi
Bursa Gemlik'te 4.2 ve 3.9 büyüklüğünde 2 deprem (6)
Rektör, yıllar sonra ilkokul öğretmeni ile eğitim gördüğü okulda buluştu
İstanbul- İstanbul'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 99'uncu yılı kutlandı
Bursa Gemlik'te 4.2 ve 3.9 büyüklüğünde 2 deprem (7)
Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 3 yaralı
Edirne'de 3 aracın karıştığı kaza: Jandarma trafik tim komutanı ile hamile ka...
Konyaspor kaleci Slowik ile yollarını ayırdı, kadrosuna da 2 yeni futbolcu ka...
Bursa Gemlik'te 3.9 büyüklüğünde deprem (2)
Bahçeli: Yeni yüzyılda teröre yer yoktur
Gurbetçiler, Kapıkule’de yöresel lezzetlerle karşılandı
Semih’in böbreği, 18'inci yaş gününde Melikesu’ya nakledildi
Bursa Gemlik'te 3.9 büyüklüğünde deprem (3)
İstanbul- İnternet üzerinden dolandırıcılık yapan karı-koca yakalandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bahçeli: Yeni yüzyılda teröre yer yoktur

Gurbetçiler, Kapıkule’de yöresel lezzetlerle karşılandı

Semih’in böbreği, 18'inci yaş gününde Melikesu’ya nakledildi

Bursa Gemlik'te 3.9 büyüklüğünde deprem (3)

İstanbul- İnternet üzerinden dolandırıcılık yapan karı-koca yakalandı

Sinan Ateş'in kişisel bilgilerinin temini davası, ana dosyadan ayrılan davayla birleştir...

Akhisarspor ve Denizlispor amatöre düştü, Rodallega halen sahada

Evin bahçesine giren ayı kamerada

Muğlaspor 58 yaşında

İstanbul- Beyoğlu Kaymakamlığı: Toplantı ve gösteri yürüyüşleri 1 gün süreyle yasaklandı

'Orman yangınlarına karşı dirençli köy' projesi

Garanti BBVA’nın 500 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracı tamamlandı

Bağcılar’da çocuklar yaz tatilini spor yaparak geçiriyor

‘Uygun fiyat’ vaadine inandı, eşiyle birlikte 1,4 milyon TL dolandırıldı

Hindistan'daki patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 36'ya yükseldi

Nazillispor'a yeni sportif direktör

A Milli Kadın Basketbol Takımı’nın attığı her sayı 5 kilo mamaya dönüşüyor

Nefes borusuna karides kaçan müşterisini kurtaran işletmeci: İyi ki Heimlich eğitimini a...

Konyaaltı Sahili'nde cankurtaran mesaisi sonrası tehlikeli saatler

TIR'a çarpan otomobildeki baba ve 3 çocuğu öldü

Danimarka'da kadınlara askerlik ‘zorunlu’ oldu