28° / 15.9°

Kâğıthane’de Liseler Tanıtım Şenliği düzenlendi


Kâğıthane’de Liseler Tanıtım Şenliği düzenlendi


Kâğıthane’de Liseler Tanıtım Şenliği düzenlendi

Tarih: 21.05.2025 14:16

İSTANBUL, (DHA)- KAĞITHANE Belediyesi ile Kâğıthane İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği 'Kâğıthane Liseleri Tanıtım Şenliği' Hasbahçe Mesire Alanı’nda gerçekleştirildi. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesinde yapılan etkinlikte, sekizinci sınıf öğrencileri ve velileri, ilçedeki liseleri yakından tanıma imkanı buldu.

Etkinlikte ilçedeki Anadolu, imam hatip, meslek ve özel eğitim liseleri özel stantlarda kendilerini tanıttı. Okullar, sundukları eğitim olanaklarının yanı sıra akademik ve sosyal başarılarını da sergileyerek öğrencilere rehberlik etti. Veliler, okullarla birebir temas kurarak doğrudan bilgi alma şansı yakaladı.

Program kapsamında halk oyunları, sahne performansları, mini yarışmalar düzenlendi. Öğrencilerin hazırladığı müzik performansları, koro gösterileri ve resim sergileri ziyaretçilerden beğeni aldı. Halk Eğitim Merkezi de etkinlikte yer alarak hayat boyu öğrenme kapsamında yürüttüğü kursları tanıttı. Ayrıca workshop (atölye çalışmaları) ile ziyaretçilere hem bilgilendirici hem de deneyimleyici içerikler sundu.

'BU UYGULAMA TÜM TÜRKİYE’DE OLMALI'

Etkinliğe katılan Kâğıthane Kaymakamı Niyazi Erten yaptığı konuşmada, sekizinci sınıf öğrencilerinin doğru tercih yapmalarına katkı sağlamak istediklerini belirtti. Yaklaşan LGS öncesi böyle bir etkinliğin çok değerli olduğunu vurgulayan Erten, öğrencilerin ve velilerin bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.
Erten, ‘’Sekizinci sınıf öğrencilerimizin doğru tercih vermelerine katkı sunmak istiyoruz. Önümüzde çok kısa bir süre içerisinde, bir aydan kısa bir süre içerisinde liseye giriş sınavı var. Karar sürecinde durumumuzu göreceğiz. Doğru karar vermek çok önemli. Meslek seçiminde bu süreç çok önemli ve bu çalışmada belki de Türkiye’de ilk. Örnek çalışmanın bence İstanbul’da ve Türkiye’nin pek çok ilinde de yapılmasını faydalı buluyorum’’ diye konuştu.

'BU SADECE BİR OKUL SEÇİMİ DEĞİL'

Kağıthane İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Hoşyiğit ise konuşmasında lise seçiminin bir öğrencinin meslek yolculuğuna ve yaşamına yön verdiğini ifade etti.
Hoşyiğit, "Lise seçimi sadece dört yıllık bir eğitim dönemine karar vermek değildir, aynı zamanda bir gencin gelecekteki mesleğinin, yaşam tarzının, hayattaki duruşunu ve topluma katkısını belirleyecek bir dönüm noktasıdır. Doğru meslek seçimi bireyin hem mutlu hem de üretken bir yaşam sürmesi açısından çok önemlidir. Bu nedenle bugün burada attığımız adımlar yalnızca bu günü değil, gençlerimizin tüm hayatını etkileyecek önemdedir" dedi.


Hoşyiğit, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında da şunları söyledi:

"Bu anlayışla şekillenmiş bireyin sadece akademik değil, aynı zamanda sosyal, kültürel ve ahlaki yönden de gelişmesini hedeflemiştir. Bu modelde yetişen öğrenciler sadece sınav başarısıyla değil, değerleri, yetenekleri ve üretkenlikleriyle ön plana çıkan bireyler olacaktır."

Program, okul halk oyunları gösterileri ve çeşitli branşlarda başarı kazanan öğrencilerin ödüllendirilmesi ile sona erdi.

  • BIST 100

    9398,93%-1,21
  • DOLAR

    38,82% -0,09
  • EURO

    44,08% 0,19
  • GRAM ALTIN

    4148,71% 0,15
  • Ç. ALTIN

    6662,82% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- Tuzla’da, öğrenci yurdundaki yangın panik yarattı
Balta ile sokaklarda dehşet saçan alkollü maganda, polis uyarı ateşiyle yakal...
Genç kadın birlikte alkol aldığı erkek arkadaşı tarafından öldürüldü
Ormanda kazdıkları kuyuda mahsur kalan 2 kişinin cansız bedenleri çıkarıldı (...
İstanbul- Şişli'de taksi, 10 metreden çıkmaz sokağa uçtu; o anlar kamerada
Ormanda kazdıkları kuyuda mahsur kalan 2 kişi için kurtarma çalışması başlatı...
2’nci Lig Play-Off yarı final maçında Vanspor, Çimentaş Elazığ Spor'u 4-1 yen...
Silah sesi duyan komşuları yaralı halde buldu
Barcelona, Raphinha’nın sözleşmesini 2028 yılına kadar uzattı
Hülya Koçyiğit, bahar şenliğinde öğrenciler ve huzurevi sakinleriyle, rol ald...
Bakan Tekin, Moritanya Başbakanı Djay ile bir araya geldi (2)
Çanakkale’de motosikletle refüjdeki trafik levhasına çarpan sürücü öldü
Emine Erdoğan, 'Uluslararası Aile Forumu'nun galasına katıldı
Anadolu Ankası Tatbikatı nefes kesti; HÜRKUŞ ilk kez 1 tonluk bomba attı / Ek...
Bolu'da yıldırım düşme anları kameralarda

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Tekin, Moritanya Başbakanı Djay ile bir araya geldi (2)

Çanakkale’de motosikletle refüjdeki trafik levhasına çarpan sürücü öldü

Emine Erdoğan, 'Uluslararası Aile Forumu'nun galasına katıldı

Anadolu Ankası Tatbikatı nefes kesti; HÜRKUŞ ilk kez 1 tonluk bomba attı / Ek fotoğraf

Bolu'da yıldırım düşme anları kameralarda

Parkta 2 genci lazerle taciz edip, bıçakla yaralayan 2 şüpheliden 1’i tutuklandı

İstanbul - Avcılar’da park yeri kavgasında 1 kişi bıçaklandı

Hatalı sollama yapan otomobil refüje çarptı; kaza kamerada

Trafikte tartıştığı sürücünün üzerine beyzbol sopasıyla yürüdü; o anlar kamerada

Sakarya'da trafik kazaları KGYS kameralarında

İş makinesinden düşen 3 işçi yaralandı

Türkiye'nin 'İlk İslamofobi İle Mücadele Merkezi' açıldı

Kırklareli'de baharın habercisi Kakava ateşi yakıldı

Aydın'da 87 yıl hapis cezası ile aranan ve 206 suç kaydı bulunan firari hükümlü yakaland...

Kastamonu merkezli 4 ilde yasa dışı bahis ve dolandırıcılık operasyonu: 5 tutuklama

İstanbul - Avcılar’da eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği kişiyi bıçaklayıp, tes...

Anadolu Ankası Tatbikatı nefes kesti; HÜRKUŞ ilk kez 1 tonluk bomba attı

Anadolu Ankası Tatbikatı nefes kesti; HÜRKUŞ ilk kez 1 tonluk bomba attı / Ek fotoğraf

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Terörsüz Türkiye’nin ciddi katkıları olacak

OKX TR’den yüzde 223 sermaye artışı

Kırklareli'de baharın habercisi Kakava ateşi yakıldı / Ek fotoğraflar