Kahraman Gazilerin madalyaları düzenlenen törenle verildi

Kahraman Gazilerin madalyaları düzenlenen törenle verildi

Kıbrıs Barış Harekâtına katılan Aksaraylı Gazilerden 38’ine ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’ düzenlenen törenle takdim edildi. 

Aksaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Ali Mantı, Belediye Başkan Vekili Hıfsı Peker, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Vali Yardımcısı Mustafa Türkcan,  Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Hikmet Kaya, Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Niyazi Turgay, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Tüzün kamu kurum müdürleri, gaziler ve aileleri katıldı. 

Saygı duruşu ardından İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şube Başkanı Mustafa Dağ,  Kıbrıs’ın Türkiye için bir onur olduğunu belirterek harekâta katılan kahraman askerlerin verilen madalya ile onurlandırıldığını bunun kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. 

Aksaray Valisi Ali Mantı ise yaptığı konuşmasında: “Ülkemize hizmet eden, şehit olan tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize hayırlı ve huzurlu ömürler diliyorum.”dedi.

“Millet olarak çok pahalı bir coğrafyada yaşıyoruz” diyen Vali Ali Mantı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkede bu coğrafyada yaşamanın bedeli çok ağır. Şeri güçler ülkemiz hakkında planlar yapıyor. Ülkemizle ilgili tarihi stratejik hesapları var. Onun için millet olarak birliğimizi, dirliğimizi bozmadan inancımızın tarihimizin halkımızın bize yüklediği sorumlulukları yerine getirerek;  çocuklarımıza, yarınlarımıza, şehitlik gazilik ve kaza ruhunu en güzel şekilde kutsal emanetimizi çocuklarımıza bırakmak zorundayız.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Ali Mantı ve katılımcı protokol üyeleri Aksaraylı 38 Kıbrıs Gazisine ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası ve Beratı’ takdim etti. 

Tören sonunda Vali Ali Mantı, protokol üyeleri ile birlikte Gazilerle fotoğraf çektirdi.

 



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri