Kampüs Alanı Giderek Yeşilleniyor

Kampüs Alanı Giderek Yeşilleniyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, uygun olmayan su ve toprak yapısına rağmen, samimi gayretler ve fedakâr çalışmalarla kampüsü yeşillendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldikleri günden bu yana 20 bini aşkın yeni fidan diktiklerini ifade eden Rektör Şahin, orta ve uzun vadede yemyeşil bir kampüs hayallerine mutlaka ulaşacaklarını, türlü sorunlara rağmen şimdiden ortaya iyi denilebilecek bir tablonun çıkmaya başladığını ifade etti. Özverili çalışmaların mutlak suretle karşılık bulduğunu kaydeden Şahin, ?Özellikle binalarımızın bulunduğu yerleşim kuşağının iç kısmını ağaçlandırıyoruz. Malum olduğu üzere kampüsümüz çok büyük ve ilk etapta yerleşim alanlarını yeşil bir hale getirmek çok daha doğru. Üç yıldır bu işe ciddi bir zaman ve emek harcıyoruz. Toprak ve su yapısındaki problemler nedeniyle kampüsümüze, kökü dibe inmeyen sınırlı sayıda türden fidanları dikebiliyoruz. Çok şükür önemli bir mesafe aldık, ilerlemeye devam ediyoruz? dedi. Fidan dikmekle işin bitmediğini, onların yetişmesinin ve korunmasının da gerektiğini anlatan ASÜ Rektörü, ?Bir kereye mahsus sabun köpüğü misali işler yapmak bizim tarzımız değil. Çok sayıda fidan dikmek yerine, dikilen fidanların kontrollü bir şekilde yeşillenmelerini önemsiyoruz. Yoksa kurutmak için fidan dikmenin bir anlamı olmaz. Ağaçlandırma çalışmalarımızdan verim alabilmek için kampüsümüze dışarıdan toprak getirmek ve oluşturulan dolgu alanlarda çalışmalar yapmak gerekiyor. Bunun için ?Acil Toprak Aranıyor!´ isimli bir kampanya başlattık. Şehrimizden çok sayıda işadamı kamyonlarla kampüsümüze toprak bağışladılar. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz? dedi.

Bugün, kampüsün farklı noktalarının daha yeşil görünmeye başladığını, bahçe ve peyzaj düzenlemeleri ile estetik görüntüyü kalıcı bir hale getirme çabasında olduklarını kaydeden Rektör Şahin, ?Biz bu işi mutlaka başaracağız. Allah´ın izni ve şehrimizin desteği ile yemyeşil bir kampüs oluşturacağız. Bu hayalimiz çok uzak değil? dedi.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri