25.3° / 11.2°

Kar suyuyla lezzetlenen hamsiye, fiyatına rağmen ilgi

Kar suyuyla lezzetlenen hamsiye, fiyatına rağmen ilgi

Kar suyuyla lezzetlenen hamsiye, fiyatına rağmen ilgi
Tarih: 15.12.2024 11:50 Güncelleme: 15.12.2024 11:50

Selçuk BAŞAR-Efnan DEMİREREN/TRABZON, (DHA)- KARADENİZ'de havaların soğumasıyla birlikte tezgahlardaki balık çeşitliliği arttı. Trabzon’da ilk haftalarda bol avlanan palamut, yerini hamsiye ve diğer balık çeşitlerine bıraktı. Etkili olan kar yağışının ardından balıkçıların denize açılamaması da tezgahlardaki fiyatlara yansıdı. Kar suyuyla lezzetlenen hamsi, artan fiyatına rağmen tüketicinin ilk tercihi oldu.

Denizlerde 15 Nisan'da başlayan dip trol ve gırgır ağlarıyla avcılık için genel av yasağı, 1 Eylül'de sona erdi. Karadeniz'de yeni sezon için hazırlıklarını tamamlayan balıkçılar, 'Vira bismillah' diyerek denize açıldı. Doğu Karadeniz’de etkili olan kar yağışının ardından denize ulaşan kar suyu, balık tezgahlarındaki çeşitliliği ve bolluğu artırdı. Fırtına nedeniyle denizde az avlanan hamsinin kilosu 100 liradan 200 liraya kadar çıktı. Kar suyuyla lezzetlenen hamsi, artan fiyatına rağmen tüketicinin ilk tercihi oldu. Trabzon Balıkçılar Hali’nde; istavritin kilosu 100, mezgit 200 TL, sargan 250 TL, çinakop 300, palamut 125 liradan satışa sunuluyor.

‘HAMSİNİN KULAĞINA KAR SUYU KAÇTI’

Balıkçı Turgay Memiş hamsi avının az olduğunu belirterek, “Şu anda balıkta durumlar normal seyrediyor. Balık fena değil, her şey var. Havanın soğuk olması nedeniyle hamsinin avı az oldu. 75-100 liraya sattığımız hamsiler bugün 225-250 lira civarında. Vatandaş fiyatta biraz çekimser kalıyor. Şu sıra mezgit, istavrit ve hamsi tercih ediliyor. Hamsinin kulağına kar suyu kaçtı. Boyu da 12 santime ulaştı” dedi.

‘HAMSİ İRİLEŞTİ VE LEZZETİ ARTTI’

Hamsinin lezzetinin arttığını ifade eden Balıkçı Ahmet Çoğalmış, “Kar yağdı, kar suyu denize indi. Hamsi irileşti ve lezzeti de arttı. Şu anda havalar kötü, az çıkıyor o yüzden bu durum fiyatlara yansıdı. Hamsi normalde 100-150 lirada seyrederken, bugün az çıktığı için fiyat 200 liraya çıktı. Mezgit 200, levrek ve çupra 300-350 liradan satılıyor. Çinakop bugün bol çıktı onun da fiyatı 200 lira. Hamsi ve çinakop aynı değerde seyrediyor” diye konuştu.

‘BÖYLE BİR FIRSAT BULUNMAZ’

Balık almaya gelen müşteri Hasan Çavdaroğlu, “İstanbul’dan geldik. Gelmişken kar vurunca, ‘Karadeniz hamsisi yiyelim’ dedik. Böyle bir fırsat bulunmaz. Burada tezgahlar dolu. Bu sene ürünler bereketli, çok güzel” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,76% -0,15
  • EURO

    47,02% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4271,35% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor
İzmir Çeşme’de orman yangını (7)
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayat...
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı
Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama
Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoru...
İzmir Çeşme'de orman yangını (6)
Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü
Kütahya’da orman yangını (3)
Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şe...
Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü
Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı
Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kütahya’da orman yangını (3)

Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şerhi koydu

Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı

Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

İzmir Ödemiş'te orman yangını

Bakan Fidan, Ankara’da Hamas heyeti ile görüştü

İstanbul - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçağa lazer tutuldu

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

İzmir Çeşme'de orman yangını (5)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu: 2 yaralı

Özgür Özel: Bizde rekabet, tartışma olur, kardeşlik hukukuna zeval getirmek olmaz (3)

Düğün salonu önünde tekme ve yumruklu kavga kamerada

İzmir Çeşme'de orman yangını (4)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Onuachu'dan taraftarlara çağrı: Havalimanında buluşalım

Ece Haraç, takımı ile Almanya Kadınlar Masa Tenisi Ligi şampiyonluğuna ulaştı