'Kariyer Günleri' programının konuğu Gazeteci Bilal Bölükbaş oldu

Aksaray Mesleki Eğitim Merkezi kariyer günleri programlarına devam ediyor. 
Kariyer günlerinde konuşan Gazeteci Bilal Bölükbaş;
AMACIMIZ İNSANLARI DOĞRU BİLGİLENDİRMEK
Aksaray Eğitim Merkezi'nin kariyer günlerinin ikincisinin konuğu Aksaray Posta Gazetesi Sahibi Gazeteci Bilal Bölükbaş oldu. Geçtiğimiz gün Aksaray Eğitim Merkezinde yapılan kariyer günleri programı okulun salonunda yapıldı.


Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Mehmet Alan kariyer günleri programının açılışında, kariyer günlerini niçin yaptıklarını anlatarak, bugün de Aksaray’da gazetecilik anlamında kariyer basamaklarını tek tek aşan Gazeteci Bilal Bölükbaş’ı konuk ediyoruz” dedi.
Mesleki Eğitim merkezinde 12. sınıfta öğrenim gören 100'e yakın öğrenciye hitap eden Gazeteci Bilal Bölükbaş, kariyer günleri programında kariyerinin bu günlerine nasıl geldiğini anlattı.

Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerine sosyal medyanın olumlu ve olumsuz yönlerinden bahseden gazeteci Bilal Bölükbaş, sosyal medyayı olumlu yönde kullanmaları konusunda uyarılarda bulunarak sosyal medyada olumsuz yönde kullanılması durumunda Bilişim suçu işleyebileceklerini hatırlattı.
Öğrencilerin sorularını cevaplayan gazeteci Bilal Bölükbaş, öğrencilerin özellikle gazetecilikle ilgili gazetecilikte baskı var mı? İstediğiniz her haberi yapabiliyor musunuz? Haberleri hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz? gibi soruları ile karşı karşıya kaldı.
Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan gazeteci Bilal Bölükbaş Gazeteciliğin öneminden bahsederek, insanlara doğru bilgi verme çabası içerisinde olduklarını belirtti.
Kariyer günleri programına davet edildiği için Aksaray Eğitim Merkezi müdürü Mehmet alana teşekkür eden Bilal Bölükbaş, öğrencilere de gelecek sizlerin ellerinizde, sizler esnaf olacak insanlarsınız. Kendinizi çok iyi yetiştirin. Boş zamanlarımızda mesleğinizle ilgili olarak çalışmalar yapın. İnsanlarla beşeri ilişkilerinizi geliştirin. İnsanları ziyaret edin. İnsanların iyi ve kötü gününde yanında olun. Esnaflık adabı içerisinde hareket edin. Ahilik kültürünü kesinlikle unutmayın diyerek de öğrencilere tavsiyelerde bulundu.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri