Karla mücadelede tüm ekipler seferber edildi

Karla mücadelede tüm ekipler seferber edildi

Köy ana arter ve bağlantı yollarında tipi nedeniyle yolların kapanmaması için çalışmalar hızla devam ediyor

 

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Ağaçören, Sarıyahşi ve Ortaköy ilçelerini ziyaret etti. İlçe merkez ve bağlı köylerde vatandaşlarla görüşen Vali Hamza Aydoğdu İl Özel İdaresi ekiplerinin köy ana arter ve bağlantı yollarının tipileme nedeniyle kapanmaması için yürütülen karla mücadele çalışmalarını inceledi.

Vali Hamza Aydoğdu beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Sağlık İl Müdürü Kerim Yeşildağ ile Ağaçören İlçesinden başladığı inceleme ziyaretlerinde Kaymakam Mehmet Ali Semiz ve Belediye Başkanı Yaşar Bekleviç’ten bilgi aldı.

 İlçe ve bağlı köylerinde yoğun kar yağışının ardından yer yer tipileme nedeniyle kar kalınlığının 2 metreyi geçtiği belirtildi. İlçe merkezinde esnaf ziyaretinde bulunan Vali Aydoğdu esnaflara hayırlı işler dileğinde bulundu. İlçeye bağlı Kütüklü, Kırımini, Avşar köylerini ziyaret eden Vali Aydoğdu, İl Özel İdaresi ekiplerinin köy yollarında sürdürdüğü yol açma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Köy kahvehanelerinde muhtarlar ve vatandaşlarla bir süre sohbet eden Vali Hamza Aydoğdu; Aksaray’ın Türkiye’nin en az yağış alan bölgeleri arasında bulunduğunu, eski yıllardan bir kış geçiriyoruz diyen vatandaşların kar yağışını sevinç ve mutlulukla karşıladığını söyledi.

İlçe, belde ve köy yollarının ulaşıma açılması için ilk günden itibaren tüm ekiplerin sahada olduğunu kaydeden Vali Aydoğdu özellikle İl Özel İdaresi ekiplerinin yolların açık tutulması için büyük gayret gösterdiğini bildirdi.

Vali Hamza Aydoğdu beraberindeki heyet ile Sarıyahşi ilçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Murat Karnap, Belediye Başkanı Fatih Ünsal ve köy muhtarları ile görüşen Vali Aydoğdu, karla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Köy muhtarlarının sorun, ihtiyaç ve taleplerini dinleyen Vali Hamza Aydoğdu, ilçe merkezinde esnaflarla selamlaşarak hayırlı işler dileğinde bulundu.

Vali Hamza Aydoğdu daha sonra Ortaköy ilçesini ziyaret etti. İlçe Kaymakamı Ahmet Karatepe, Belediye Başkanı Ali Rıza Özdemir ve diğer birim amirleri ile görüşen Vali Aydoğdu; Aksaray genelinde etkili olan kar yağışı, yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ile ilgili değerlendirmede bulundu. Karayolları, İl Özel İdaresi başta olmak üzere ilgili tüm birimlerin büyük fedakarlık ve gayret göstererek çetin kış şartları ile her alanda mücadele verdiğini belirten Vali Aydoğdu; son 20 yılın en yoğun yağış dönemi yaşanan Aksaray’da güvenli ulaşımın sağlanması için şehirlerarası, ilçe, belde ve köy yollarının kapanmaması için ekiplerin gece gündüz çalıştığını söyledi.

Aksaray-Balcı karayolunun Ekecik geçişinde tipileme nedeniyle yer yer 3 metreye ulaşan kar birikintilerini temizleyen İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi alan Vali Aydoğdu; ekiplere kolaylıklar dileyerek çalışmalarını kazasız tamamlamaları temennisinde bulundu.



Anahtar Kelimeler: Karla mücadelede ekipler seferber edildi
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri