14.6° / 9.1°

Kayıp balıkçının eşi, 132 gündür sahilde umutla bekliyor

Kayıp balıkçının eşi, 132 gündür sahilde umutla bekliyor

Kayıp balıkçının eşi, 132 gündür sahilde umutla bekliyor
Tarih: 02.05.2025 12:26

Gökhan İÇKİLLİ-Gökçen ÖZEN/SAMSUN, (DHA)- SAMSUN’un Çarşamba ilçesinde geçen yıl 22 Aralık'ta denize açılan, 4 gün sonra tekneleri 1 kilometre açıkta batmış olarak bulunan Muhammer Sevgili’den (52) 132 gündür haber alınamıyor. Eşini sahilde umutla bekleyen Lale Sevgili, "Eşim 132 gündür kayıp. Bulunmasını istiyorum. Denizin ucu bucağı yok. Nerede olduğu belli değil" dedi.

Çarşamba ilçesinde 22 Aralık 2024'te Muhammer Sevgili ve Halil Kayış (45), ‘Muratım 55 D 1416’ isimli tekneleriyle balık avlamak üzere denize açıldı. Bir süre balıkçılardan haber alınamayınca, arama çalışması başlatıldı. 26 Aralık’ta, açıldıkları noktadan yaklaşık 1 kilometre açıkta, 8 metre derinlikte batan tekneye ulaşıldı. Bir gün sonra da Halil Kayış’ın cansız bedeni, Karabahçe Mahallesi sahilinde bulundu. Muhammer Sevgili ise 132 gündür bulunamadı. Olaydan yaklaşık 4,5 ay sonra, 15 gün önce Çarşamba ilçesi Hürriyet sahilinde bir dalgıç tulumu bulundu. Tulumun Sevgili’ye ait olup olmadığı incelenecek.

Lale Sevgili, eşini sahilde umutla bekleyerek, "Benim eşim 132 gündür kayıp. Bulunmasını istiyorum. En azından bir mezarı olsun. Diğer arkadaşı denizden çıktı. Onun mezarı biliniyor, üstüne gidip dua ediyorlar. Ben Ramazan Bayramı arifesinde buraya geldim. Burada ağladım. Denizin ucu bucağı yok. Nerede olduğu belli değil" diye konuştu.

‘TULUMU GÖSTERİNCE YÜREĞİME BİR ACI OTURDU’

Sevgili, "Hürriyet sahilinde bir tulum bulundu. Eşimin tulumu olduğunu ben hissettim. Tulumu bize gösterdiler. O zaman yüreğime bir acı oturdu. O tulumun onun olduğunu söyledim. Hürriyet sahiline gittik. Bir de hocaya gittim. Hoca bana eşimin denizin ortasında iki taşın arasında olduğunu söyledi. Batakta ve karanlık bir yerde olduğunu söyledi" dedi.

Her gün sahile geldiklerini belirten Muhammer Sevgili’nin ablası Fadime Yazıcı (59), "Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Çocuğumuzun bir parçasını bile bulsalar bize versinler. En azından bir mezarı olsun. 4-5 aydır buralardayız. Ağlamaktan içimiz gitti. Her gün buraya geliyoruz" diye konuştu.

‘ÇOCUKLARININ YARDIMA İHTİYACI VAR’

Kardeşinin bulunamamasından dolayı çocuklarının da perişan olduğunu belirten Muhammer Sevgili’nin ağabeyi Recep Ali Sevgili (69) ise "Bize yardımcı olsunlar. Muhammer’in çocukları perişan oldu. Şu anda yardıma da ihtiyaçları var. Çocukları burada kiracı. Muhammer’in eşi burada tek başına torunuyla birlikte duruyor. Arabamız olmadığı için buraya bisikletle veya motorlarla hava iyi olduğu zamanlar geliyoruz. Sahile devamlı gelip gidiyoruz. Buraya gelsek ne arayacağız? Hiçbir şey bulamıyoruz. Arkadaşları da devamlı buraya geliyor ve buraya bakıyorlar. En ufak bir parça da bulsalar bize haber veriyorlar. Kardeşimin iyice araştırılmasını istiyoruz. En azından iyi kötü bir mezarı olsun. Tek dileğimiz o" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,34
  • EURO

    43,69% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4011,69% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tekirdağ'da fabrika yangını
İstanbul - Alibeyköy Baraj gölünde cesedi bulunan İshak Öztürk'ün evden çıktı...
İstanbul - Avcılar'da motosikletle gelip otomobile ateş açtılar - 2 / Ek bilg...
İstanbul - Beşiktaş sokaklarında çöp yığınları oluştu
Tekirdağ'da fabrika yangını; alevler parfüm tesisine sıçradı (2)
Garzan Çayı'nda ilk rafting; Batman Valisi de kürek çekti
Menemen FK - Beyoğlu Yeni Çarşı Spor / Fotoğraflar
Fransa'da yangında ölen 3 kardeş, son yolculuklarına uğurlandı
Kayseri'de uyuşturucu satıcılarına operasyon; 27 gözaltı
Oto kilit tamirci dükkanı ile içerisindeki otomobil yandı
Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Adem Akçakaya oldu
Reis: Hedefimiz Eyüpspor’u yenip Avrupa hedefine bir adım daha atmak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de
Mersin Spor- Bursaspor: 89-82
İstanbul - Hot Wheels'ın dev tekerlekli canavar kamyonları İstanbul'da şov ya...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof. Dr. Adem Akçakaya oldu

Reis: Hedefimiz Eyüpspor’u yenip Avrupa hedefine bir adım daha atmak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de

Mersin Spor- Bursaspor: 89-82

İstanbul - Hot Wheels'ın dev tekerlekli canavar kamyonları İstanbul'da şov yaptı

Şanlıurfa'da akaryakıt yüklü tanker devrildi; yangın çıktı

Diyarbakır'da ceviz büyüklüğünde dolu

Düzce'de 2 katlı bina, alev alev yandı

Bursa'da, mobilya imalathanesinin çatı katında yangın

Fenerbahçe, 118'inci yılını ve Atatürk'ün kulübü ziyaretini törenle kutladı

İstanbul - Gaziosmanpaşa'da yol çöktü, iki bina tahliye edildi

İstanbul - Bahçelievler'de balkonun çöktüğü anlar kamerada: 1 yaralı - 2 / Ek röportaj v...

Edirne'de 2 FETÖ şüphelisi tutuklandı

İstanbul - Sultangazi'de kaybolan İshak Öztürk'ün cesedi bulundu-3 / Ek görüntülerle

Bakan Kacır: TEKNOFEST KKTC’de tekil ziyaretçi sayısı 100 bini aştı

Şanlıurfa'da dolu; tarım arazileri zarar gördü

Şanlıurfa merkezli 'change' operasyonunda 5 tutuklama

Çeşme Maratonu’na 29 ülkeden 2606 sporcu katılacak

Hava saldırısı senaryosunda nefes kesen tatbikat

Hava saldırısı senaryosunda nefes kesen tatbikat / Ek fotoğraflar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC’de / Video eklendi