Kayseri’de 4.9 büyüklüğünde deprem! Aksaray’da da hissedildi

Kayseri’de 4.9 büyüklüğünde deprem! Aksaray’da da hissedildi

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Aksaray’da da hissedildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgiye göre saat 02.28’de merkez üssü Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 20.44 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem  Aksaray, çevre il ve ilçelerden de hissedildi.

Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4.9 şiddetindeki depremde alınan bilgiye göre 4 evde  çatlak oluştu. Depremi yaşayan bir vatandaş acayip bir şekilde sallanma hissettiklerini söylerken, Sarıoğlan Belediye Başkanı Bekir Ayyıldırım, “Yaralı olduğuna dair bir ihbar almadık, 3-4 evde çatlak var” dedi.

Merkez üssü Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde meydana gelen 4.9’luk deprem paniğe neden oldu. Depremin ardından ilçe merkezinde, Palas ve Ilıca Mahallelerinde bulunan bazı evlerde hasar oluşurken, deprem dolayısıyla yaralanan olmadığı öğrenildi.

AFAD'dan alınan bilgi göre, ana depremin olduğu saatten 05.23'e kadar ilçede 21 artçı sarsıntı meydana geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, "Kıymetli hemşehrilerim, Sarıoğlan ilçemizde meydana gelen deprem sonrası bütün ekiplerimiz sahadadır. Hepimize geçmiş olsun" dedi



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri