Kazakistan´da,Aksaray´lı işçilerinde çalıştığı şantiyeye baskın

Kazakistan´da,Aksaray´lı işçilerinde çalıştığı şantiyeye baskın

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
 
Ekmek parası için gittikleri Kazakistan - Tengiz´de  az kalsın canından oluyorlardı. Çalışmak için Kazakistana giden Aksaray´lı işçilerinde içinde bulunduğu yüzlerce türk işçisi Kazaklıların sosyal medyada yayınlanan bir resme tepki göstermek için bastıkları şantiyede mahsur kaldılar. Arbedede iddialara göre  bir arap feci şekilde linç edilerek öldürüldü.Olaylarda 2 Aksaray´lı işçi de ağır yaralandı.
 
Kazakistan tengiz´de Amerikan  firmasına ait şantiyede görevli çalışan bir  arap gencin sosyal medya hesabından  kazak bir kızın ağzına telsiz antenini dayamak suretiyle  resim çekerek paylaşması Kazak gençleri kızdırdı , olayı onur meselesi yapan yüzlerce kazak  Türklerinde bulunduğu Amerikan firmasına ait şantiyeyi bastı . Şantiyede arapları  toplayarak ellerindek  sopalarla linç eden kazaklar iddialara göre  1 arabı öldürdü onlarca kişiyi komaya soktular . Hiç bir kabahatleri yokken Türkleride arbedede  yaralayan kazaklar 2 Aksaraylı işçiyi de hastanelik ettiler. Haber merkezimizden imdat isteyen Aksaray´lı diğer işçilerden biri  olay anı videolarını  bize ulaştırarak  acil yardım talebinde bulundular.
 
Olayların yatışmadığı Tengiz´deb otobüslerle kaçılılan yabancı işçilerin araçlarına taşlarla saldırılar devam ediyor, Türk işçilerin hayatlarından endişe ediliyor


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri