28.6° / 13.8°

Kemer'de haziranda doluluk yüzde 90'ı buldu

Kemer'de haziranda doluluk yüzde 90'ı buldu

Kemer
Tarih: 08.06.2025 09:49 Güncelleme: 08.06.2025 09:49

Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), (DHA)- ANTALYA'nın Kemer ilçesinde Kurban Bayramı tatiliyle birlikte haziran ayındaki turizm tesislerinde rezervasyonlar yüzde 90'ları buldu. Normalin altında kalan mayısın ardından haziranda yaşanan artış, sektörde temmuz ve ağustos için yüzde 100 doluluk beklentisini kuvvetlendirdi.

Türk turizminin en önemli destinasyonlarından Kemer'de haziran ayındaki rezervasyonlar, Kurban Bayramı ile birlikte arttı. Bayram tatili dolayısıyla ilçedeki tesislerde rezervasyonlar yüzde 90'ları buldu. Hazirandaki bu doluluk oranı temmuz ve ağustos aylarının da yüzde 100'e yakın dolulukla geçeceği beklentisini oluşturdu.

'GİDİŞATI İYİ GÖRÜYORUZ'

Kaymakam Ahmet Solmaz, "Bölgemiz hava şartlarının da iyileşmesiyle beraber ve tatil imkanının da doğmasıyla ilk tercih edilen yerler konumunda. Hizmet veren sektör temsilcilerimiz de bu konuya her daim hazırlıklılar zaten. Bu konuda şu anda olumsuz bir tablodan, mayıs ayındaki başlangıçtan çok güzel bir duruma doğru hızlı bir şekilde ilerlemekteyiz. Aslında geçen yılki verilerimizi ilk başta yakalamak daha sonra da Turizm Bakanlığımızın genel ülkemiz için koymuş olduğu turizm hedeflerine ciddi manada katkı sağlamak için tüm sektör temsilcileriyle plan program içerisinde devam ediyoruz. İnşallah ilk önce Kurban Bayramı'yla başlayan bu serüven zaten bölgemizin deniz, kum ve güneş anlamındaki en önemli argümanlarının da devreye girmesiyle beraber bu sayılar istediğimiz seviyelere gelecek. Şu andaki doluluk oranları sahadan aldığımız verilerde yüzde 90'lara varmış durumda. Gidişatı bu noktada iyi olarak görüyoruz" dedi.

'SEZONUN GERİ KALANINDAN ÇOK ÜMİTLİYİZ'

Kemer ve Yöresi Tanıtım Vakfı (KETAV) Başkanı Volkan Yorulmaz da "Zor bir mayıs geçirdik. Sadece Kemer değil, tüm Antalya olarak aldığımız bilgiler bu yönde. İstediğimiz gibi geçmedi. Bunların malum sebepleri var. En önemli sebeplerinden biri enflasyon ortamının ve biraz fiyatlarımızın haddinden fazla artmış olması. Buna mukabil rakip diyebileceğimiz Mısır'da fiyatların çok makul ve yarı yarıya neredeyse daha ucuz olması, charterların Mısır'a daha çok bu anlamda kayması ki herhalde orada ticari anlamda daha çok potansiyel görüyorlar. Bunlar bizim için handikap oluşturdu ve mayıs ayı biraz zorlu geçti. Buna bir de hava durumunu eklersek, hepsi bir arada mayıs ayını zor bir hale soktu ve çok iyi geçti diyemeyiz. Bayramla beraber, mayıs sonu ve haziranın başıyla itibaren doluluklarımız şu anda yüzde 90'ları zorluyor. Bugünden yüzde 90'ları görmek temmuz ve ağustosa da aslında ışık tutuyor. Dolayısıyla sezonun geri kalanından çok ümitliyiz. Burada çok da kötümser bakmamak lazım duruma. Ben mayısı diğer aylarda telafi edeceğimizi düşünüyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa'da traktör römorkuyla yamaçtan yuvarlanan çocuk yaralandı
Din adamları, Mersin'deki Hoşgörü Mezarlığı'nda halkla bayramlaştı
Bursa'da dere kenarında erkek cesedi bulundu
Ordu’da yolcu otobüsü alev alev yandı; olay anı kamerada
Sultan Sazlığı Milli Parkı'na bayramda ziyaretçi akını
Kadınlar Su Topu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda
Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı
İzmir'de atıl haldeki fabrikanın bahçesi ile yakınındaki TIR garajında yangın...
Tokat’ta tuğla fabrikasında yangın
Tarsus'ta sokak ortasında silahlı kavga: 2 kardeş öldü, 2 yaralı
'Kilit kavşak' Kırıkkale'de bayram dönüşü trafik yoğunluğu başladı
İki yıl önce kendisini tüfekle yaralayan husumetlisini tabancayla vurdu (2)
Muslera tatil için Antalya’ya geldi
MSB: Van hudut sınırında araziye gizlenmiş 87 kilogram uyuşturucu madde ele g...
Balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

'Kilit kavşak' Kırıkkale'de bayram dönüşü trafik yoğunluğu başladı

İki yıl önce kendisini tüfekle yaralayan husumetlisini tabancayla vurdu (2)

Muslera tatil için Antalya’ya geldi

MSB: Van hudut sınırında araziye gizlenmiş 87 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı hedefliyoruz

Akraba ailelerin silahlı 'arazi' kavgası: 1 ölü, 10 yaralı (3)

Bakan Yerlikaya: Kurban Bayramı’nın 3'üncü gününde 2 ocağa daha ateş düştü

Ailesiyle pikniğe gitti, ayağını yılan ısırdı

İzmir'de atıl haldeki fabrikanın bahçesi ile yakınındaki TIR garajında yangın

Filenin Sultanları, VNL'nin ilk haftasını 4'te 4 ile tamamladı

Motosikletli kuryeye çarparak ölümüne neden olan otomobil sürücüsü tutuklandı

İki otomobilin çarpıştığı kaza kamerada

İstanbul - İstanbul İl Sağlık Müdürü Güner: Kurban kesimine bağlı kazalar nedeniyle 207 ...

Rusya, Ukrayna’nın Dnipropetrovsk bölgesine askeri harekat başlattı

Acil serviste doktoru darbeden saldırgan tutuklandı

İstanbul - Vali Gül'den Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne ziyaret

Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Mehmetçik ile bayramlaştı

Kolombiya'da 6.4 büyüklüğünde deprem

Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, bahriyeliler ile bayramlaştı

Gaziantep- Kayıp otizmli Onurcan'ın cansız bedeni bulundu (2) /Video eklendi