25.2° / 11.8°

Kendi tiyatro salonlarında aile boyu gösteri yapıyorlar

Kendi tiyatro salonlarında aile boyu gösteri yapıyorlar

Kendi tiyatro salonlarında aile boyu gösteri yapıyorlar
Tarih: 01.03.2025 12:21

Berkay YILDIZ/SAMSUN, (DHA)-SAMSUN'da kendine ait salonda birçok tiyatro oyununu sahneye koyan Altan Yücebaş (62), şimdi de oğlu ve gelini ile birlikte tiyatro gösterileri hazırlayıp, sanatseverleri ağırlıyor. Yücebaş, "45 yıldır tiyatro yapıyorum. Oğlum da küçük yaşlardan itibaren benimle birlikte sahnede. Sonra gelinim de bize katıldı. Ailecek kendimize ait salonda tiyatro yapıyor, gösteriler sunuyoruz" dedi.

İlkadım ilçesinde yaşayan Altan Yücebaş, kendine ait salonda yıllarca çocuk oyunları başta olmak üzere birçok tiyatro oyununu sahneye koydu. Çeşitli gösterilerle birlikte tiyatroyu 7'den 70'e herkese sevdirmeye çalışan Altan Yücebaş, şimdi de oğlu Atila Yücebaş (40) ve gelini Sevcan Yücebaş (35) ile tiyatro gösterileri hazırlayıp, sanatseverleri ağırlıyor.

'YILDA 100'E YAKIN ETKİNLİK YAPIYORUZ'

Tiyatronun yanı sıra palyaço, sihirbaz, Bubble Show, cambaz ve ateşbaz gibi gösterileri de ailecek yaptıklarını belirten Altan Yücebaş̧, "45 yıldır tiyatro yapıyorum. Oğlum da küçük yaşlardan itibaren benimle birlikte sahnede. Sonra gelinim de bize katıldı. Ailecek kendimize ait salonda tiyatro yapıyor, gösteriler sunuyoruz. Yılda 100'e yakın etkinlik yapıyoruz. Ayrıca askıda koltuk projesi kapsamında; salondaki koltukların üzerine sizin, çocuğunuzun, sevdiklerinizin, rahmetli bir büyüğünüzün ya da kurumunuzun ismini yazıyoruz. Bu ismi koltukların arkasında 1 yıl boyunca taşımamız karşılığında, aldığımız ücretle 75 çocuğumuzu ya da kırsal bölgelerde yaşayan, tiyatro ve sanatla daha önce hiç̧ tanışmamış̧ çocuklarımızı burada ağırlıyoruz. Okul kütüphanelerine yazarından imzalı kitap hediye ediyoruz. Sanatla tanıştırıp, uğurluyoruz" dedi.

'HİÇBİR ÇOCUK 1 LİRA VEREREK GİRMEDİ'

'İlk Yardım Son Yardım', 'Sihirli Çocuklar', 'Saklı Bahçe', 'Deprem Kuşağı', 'İbiş'in Tiyatro Sevdası' ve 'İki Bavul Dolusu' adlı eserleri sergilediklerini belirten Yücebaş, "Bu tiyatro salonumuz, Türkiye'de herhangi bir vakıf, dernek, kurum ve devlet desteği almayan tek tiyatro salonudur. Tamamıyla bize ait, her karışını, her santimini, duvarını, tabanını, elektrik tesisatını, su tesisatını, parkesine kadar oğlumla ikimiz yaptık. Pandemiden sonra askıda koltuk projesini yaptık. Bugüne kadar hiçbir çocuk 1 lira vererek girmedi. Tamamen kendi emeğimizle hazırlandı ve devam ediyoruz. Tiyatro eğitimi vermeyi de düşünüyoruz. Tabii ki bunu da ücretsiz yapmayı düşünüyoruz. Altyapı olarak sınıfımız hazır. Her şeyini hazırladık. İnsanları bekliyoruz, destek olmaya bekliyoruz. Türkiye genelinde animasyon gösterilerimiz var. Ramazan etkinliklerimiz var, 23 Nisan şenliklerimiz var. Günün anlamı, önemi hiç fark etmiyor. Doğum gününe kadar hepsine gidiyoruz. Modern gösterilerimiz var. İçinde robotlarımız var. İstek dahilinde Türkiye'nin her yerine gidiyoruz" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Uygunsuz görüntülerini 3 yaşındaki oğlunu kullanarak satan anneden alınan çoc...
Bakan Kurum: Kocaeli'de 1,1 milyon metreküp dip çamurunu bertaraf ettik
Ankara'da sağanak etkili oldu
Dili boğazına kaçan öğrenciyi müdür yardımcısı kurtardı; o anlar kamerada
İstanbul- Kapalıçarşı'da dolandırıcılara ait parayı akladığı iddia edilen şüp...
Emine Erdoğan'dan TOGEM-DER'in Cemre Çarşısı ile ilgili paylaşım
Garanti BBVA Mobil yenilendi
Cazcı bateristin arabeskçi kızı, 5 yıllık telif mücadelesini kazandı
Estetikte merdiven altına karşı hekimlere sertifikalı eğitim
Eşini baltayla öldürdü
ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı
Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta
Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı
Karşıyaka final aşkına
Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından t...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

ABD ve İran arasında ikinci tur nükleer müzakereler başladı

Meriç Nehri’nde yakalanan 3 metrelik yayın, kilosu 450 liradan satışta

Oyuncu Berk Atan, trafik kazasında yaralandı

Karşıyaka final aşkına

Zapatero: Avrupa Türkiye’yi birliğine dahil edebilirse, medeniyet açısından tamamlanmış ...

Trabzon'da 'zirai don' etkisi; yüzde 25'lik zarar

Tireli Hasan usta, 64 yıldır körüklü çizme yapıyor

Mersin'de 5 bin adet sahte 2 euro madeni para ele geçirildi; 5 gözaltı

Merkezefendi yine başarıyor

Adana merkezli 4 ilde organize suç örgütüne operasyonda 57 tutuklama

Kongo Demokratik Cumhuriyeti’nde tekne alev aldı: 148 ölü

Sokak hayvanlarına 51 ilde doğal yaşam alanları

Çeşme'de suç örgütüne operasyon; 4 tutuklama

Burdur Gölü'nde yine köpüklenme

İsrail'in Gazze'ye yönelik son saldırılarında en az 45 kişi hayatını kaybetti

Çin, teknoloji ve uzay araştırmaları için 6 uydu fırlattı

İzmir'de suç örgütüne operasyon: 9 tutuklama

İstanbul-Beşiktaş'ta kafeteryada silahlı saldırı; eşinin yanında ensesine ateş edip kaçt...

'Obezite kanser riskini artırıyor'

Öğrencilerden geri dönüşüme destek: 3 tondan fazla atık pil toplandı

BM'nin programında öğrencilerden ‘yapay zeka kullanımı’ tartışması