Kene ısırması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği köyde ilaçlama yapılacak

Kene ısırması sonucu 1 kişinin hayatını kaybettiği köyde ilaçlama yapılacak

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

19 Haziran tarihinde Aksaray merkez Kargın köyünde kene ısırması sonucu hayatını kaybeden Ümmet Bozdağ´ın ölümünün ardından İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti.Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
 
ilimiz merkeze bağlı  Kargın köyünde  ikamet eden Ümmet Bozdağ isimli vatandaşımız kene ile teması sonucu vefat etmiştir.
 
 
Vefat öncesi 15.06.2019 tarihinde vatandaşımız  ilimiz Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisine başvurmuş  burada tüm gerekli tanı ve tedavileri yapılmıştır.Aynı  gün ileri tam tetkik ve tedavi için 112 Ambulansi ve Personeli nezaretinde Kayseri şehir Hastanesi´ne sevkedilmiştir. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 19.06.2019 tarihinde vefat etmiştir.
 
Bu olayın ardından Müdürlüğünüz Halk Sağlığı Başbakanlığına bağlı Hastalıklar Birimi personelimiz Kargın köyüne  giderek oradaki vatandaşlarımıza  Kırım Kongo Kanamalı
Ateş  Hastalığı  hakkında gerekli bilgi ve eğitimleri yapmış olup, Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı ile ilgili bilgi ve eğitimler yapılmıştır.
Aynı  zamanda ilimiz İl Tarım  ve Orman Müdürlüğü  ile gerekli irtibatlar sağlanarak bölgede önlem ve ektoparaziter ilaçlama çalışmaları  için görüşmeler yapılmıştır.
Müdürlüğümüz  adına  vefat eden vatandaşımız  Ümmet Bozdağ´aa Allah´tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı  dileriz.


Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri