15.8° / 8.2°

Kentsel dönüşümde ilk yıkım başladı

Aksaray | Aksaray haber | aksarayhaber68 | Aksaray son dakika | Aksaray haberleri |Son Dakika Aksaray Haberleri | gazete | Aksaray yerel haber | Haber Aksaray

Kentsel dönüşümde ilk yıkım başladı
Tarih: 16.08.2021 14:28

Şehrin merkezinde bulunan Hamidiye Mahallesi Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleri ile Kentsel Dönüşüm Rezerv Alanı olarak ilan edilmişti. Başkan Dinçer buraya güvenli, sağlıklı ve modern binalar kazandırmak için kentsel dönüşüm projesi başlattı. 23 Bin Metrekarelik alanda 650 bağımsız birimin dönüştürüleceği projede ilk olarak mahalleye bilgilendirme ofisi kuruldu.

Belediye yetkilileri bilgilendirme ofisinde mahalle sakinlerine bilgi vererek talep toplama işlemlerine başladılar. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u sık sık ziyaret ederek Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesini istişare etti.

Proje üzerinde yapılan tüm çalışmalar hızla ilerlerken gelinen süreçte ilk binanın yıkım çalışmaları başlatıldı. Yıkım çalışmalarına Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı. Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında başlatılan yıkım çalışmalarında ilk olarak 30 yıldır atıl durumda olan ve çirkin görüntü oluşturan bir binanın yıkımı gerçekleştirildi.

Yıkım çalışmalarında basın mensuplarına konuşan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Hayırlı günler diliyorum bugün şehrimiz için anlamlı bir gün. Şehrimizde daha önceden çalışmasını yaptığımız ve kararlarını aldığımız kentsel dönüşüm sürecinin yıkım çalışmaları için start veriyoruz. Malumunuz Hamidiye Mahallemiz Kentsel dönüşüme ihtiyaç duyan bir mahallemizdi. Seçim vaatlerimizden olan bir projemizdi. Şehrimizde bunu yaygınlaştırarak şehrimizin çehresini değiştirmek ve Aksaray’ı yeni bir kimliğe kavuşturmak adına önemli bir adımdı. Bizde göreve geldiğimizde bunun için çalışmalara başladık hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Sayın Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu’nun destekleri ve Sayın Valimizin katkıları ile bu çalışmaları nihayetlendirdik. Bugünde startını veriyoruz. Kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunan alanlarda planlı olarak yıkım işlemleri gerçekleşecek. Toplu Konut İdaremiz ile birlikte süreci takip ederek konutları hızlı bir şekilde yaparak hak sahiplerine teslim edilecek.  Aksarayımız için önemli bir gün tarihi bir an diyebiliriz şehrimizin çehresini değiştirecek bir çalışmaya şahitlik ediyoruz. Projemizde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ardından basın açıklamalarında bulunan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Ulu Camimizin, Belediye Binamızın yakınında ve şehrimizin merkezinde yer alan bu noktayı bir dönüşüme tabi tutuyoruz. Burada daha yaşanır daha modern baktığımızda içimizi açacak bir şehir haline getirmek için çalışıyoruz. Kentsel dönüşümler çok zordur çok meşakkatlidir bunun için tüm övgüler tüm tebrikler Belediye Başkanımız Evren Dinçer beye nedeni şu ki hiçbir Belediye Başkanı böyle sıkıntılı bir işe girmek istemez. Hepimiz şehrimizin güzelleştirilmesi için atılan bu adıma sahip çıkalım. Destek olalım ve projenin hızlı bir şekilde yürütülmesine katkı sağlayalım. Belediye Başkanımızın her zaman yanındayız. Şehrimizin çehresini değiştirecek bir projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.’’ Dedi.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in ve Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun basın açıklamalarının ardından belirlenen noktalardaki binaların yıkım işlemlerine başlanıldı.


  • BIST 100

    10055,98%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,13
  • EURO

    34,78% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2419,94% -0,99
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Aksaray'da 'damat' cinayeti: Kayınpederi tarafından öldürüldü
Aksaray Üniversitesi Bahar Şenlikleri Başladı
Başkan Hüseyin Koçak'tan Anneler Günü Mesajı
Abartı egzoz kullanan sürücüye ceza
Aksaray'da görüntü ve ses düzenekli kıyafetle ehliyet sınavına giren 3 şahıs ...
Aksaray'da motosiklet sürücüsü feci şekilde can verdi
Radyo yayıncılığı 97 yaşında..
Aksaray'da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük ...
Şüpheli şahıslar polisten kaçamadı
Aksaray'da düğün konvoyunda kaza: 2 yaralı
Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi
Vicdansız sürücü engelli aracına çarpıp kaçtı..
Aksaray'da servis minibüsü ile uyuşturucu sevkiyatı yapan 2 şahıs yakalandı
Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü , 6'sı ağır 34 kişi yaralandı
Aksaray'da atık yağ fabrikasında yangın

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Adana’da ”Sıfır Atık Projesi” Çeviçelle Ödül Töreni Düzenlendi

Vicdansız sürücü engelli aracına çarpıp kaçtı..

Aksaray'da servis minibüsü ile uyuşturucu sevkiyatı yapan 2 şahıs yakalandı

Aksaray'da yolcu otobüsü devrildi: 2 ölü , 6'sı ağır 34 kişi yaralandı

Aksaray'da atık yağ fabrikasında yangın

Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı

Kadın futbol takımının maçında istenmeyen görüntüler

Aksaray'a çamur yağdı...

Alkollü sürücünün aracında uyuşturucu ele geçirildi

Emniyetten cam filmi denetimi

Aksaray Belediyesi emeklilere ücretsiz kuaför hizmeti vermeye başladı

4 metreden beton zemine düşen işçi ağır yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı: 1 yaralı

Otomobil takla attı: 1 ağır yaralı

Fabrika bahçesinde deve kuşu bulunduran şahısa 30 bin lira para cezası...

İnşaatta çalışırken rahatsızlanan işçi hayatını kaybetti

Aksaray'da kamuyu yüksek zarara uğratan doktor ve 2 şahıs tutuklandı

Aksaray Belediyesi ağaç dikme seferberliği başlattı

Aksaray İŞKUR 300 işçi alımı yapacak...

Aksaray Belediyesi sünnet şöleni için kayıtlar başladı

Genç adam tüfekle yaşamına son verdi