Kış lastiği uygulaması 1 Aralık´ta başlıyor

Kış lastiği uygulaması 1 Aralık´ta başlıyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Aksaray Şoförler Otomobilciler ve Nakliyeciler Esnaf Odası Başkan Ayhan Tüzün yaptığı açıklamada; bilindiği üzere kış lastiği uygulaması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 81 ildeki tüm Ticari araçlarda kullanılması zorunlu hale getirildi. Kış aylarında trafik kazalarını en aza indirmek, olası trafik kazalarını önlemek için yapılan bu uygulama ile daha güvenli yolculuk yapılabilecektir, Yoğun kış şartları ülke genelinde hakim olmaya başladı. Özellikle yağışların olduğu ve sıcaklıkların eksiye düştüğü bölgelerde ticari ve özel demeden trafikteki tüm araçlar için kış lastiği takılmalı. Hepimizin can ve mal güvenliği için kış lastiğinin ve araç bakımının önemi büyük. Araştırmalara göre kışın kaza yapma riski yaza göre 6 kat daha fazla. Özellikle kışa girerken herkes araç bakımını en doğru şekilde yaptırmalı. Aracın kışa hazırlığı külfet gibi görülmemeli. Özel araçlar da en az ticari araçlar kadar dikkatli olmalıdır
Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayacak 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecektir.
 Kış lastiği uygulaması, eşya ve yolcu taşımak amacıyla ülkemiz karayollarında seyreden ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından tescil edilmiş olan motorlu araçlar ile yabancı plakalı araçları kapsar.Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı,Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacaktır. Kurala uymayan araçların sürücülerine2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 65/A maddesi gereğince 715 lira ceza kesilecektir.
Vatandaşlarımızın cezai işleme  maruz kalmamaları için gerekli hassasiyet gösterilmelidir. Hayırlı ve bol kazançlar dileriz.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri