Kısıtlamada alkollü yakalanan sürücü, ceza uygulanırken koşarak kaçtı

Kısıtlamada alkollü yakalanan sürücü, ceza uygulanırken koşarak kaçtı

Kısıtlamada alkollü yakalanan sürücü, ceza uygulanırken koşarak kaçtı

Sokağa çıkma kısıtlamasını delerek alkollü araç kullanırken polise yakalanan sürücü, polise verdiği ehliyetinin sahte olduğu anlaşılınca aracı ve telefonunu bırakarak yaya olarak kaçtı.

Olay, Yeni Sanayi Mahallesi Oto Sanayi Fatih Caddesi üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında geniş çaplı denetim ve uygulamalar yapan polis ekipleri, durumundan şüphelendikleri 68  plakalı hafif ticari araca dur ihtarında bulundu. Aracı durduran İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri sürücünün alkollü olduğunu fark ederek alkol muayenesi yaptı. Yapılan alkol muayenesinde sürücü 1.14 promil alkollü çıktı.

Polis ekiplerinin kovalamacası sonucu yakalandı

Alkollü sürücüden ehliyet ve ruhsatı alan polis ekipleri şahsın verdiği Hasan I. adına olan ehliyetin sahte olduğunu fark etti. Polisin ehliyetin sahte olduğunu fark etmesi üzerine alkollü sürücü telefonunu ve aracını bırakarak yaya olarak kaçmaya başladı. Polis ekipleri de yaya olarak şahsın peşinden koşarken, bir süre sanayi sitesinde kaçan sürücü çok geçmeden polis ekiplerince yakalandı. Sokağa çıkma kısıtlamasını delen, alkollü araç kullanan ve sahte ehliyet düzenleyen şüpheli gözaltına alınırken, alkollü sürücünün gerçek isminin Savaş B. (40) olduğu tespit edildi.

 8 bin 096 TL para cezası kesilerek sahte belge düzenlemekten gözaltında

Hastanedeki sağlık kontrolünün ardından polis ekiplerince Aksaray Polis merkezine götürülen alkollü sürücüye burada belgede sahtecilik suçlarından işlem başlatılırken, yapılan sorgulamasında gerçek ehliyetinin alkollü araç kullanmaktan polis ekiplerince el konulduğu ortaya çıktı. Sürücüye alkollü araç kullanmaktan 2 bin 473 TL, ehliyetsiz araç kullanmaktan 2 bin 473 TL ve sokağa çıkma kısıtlamasına uymamaktan 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 8 bin 096 TL para cezası kesildi



Çarşamba 30.7 ° / 17.4 °
Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri