´´KOD ADI 2023´´ AR-GE Laboratuvarı Kuruldu | aksarayhaber68

´´KOD ADI 2023´´ AR-GE Laboratuvarı Kuruldu | aksarayhaber68

Aksaray´da gelecek için milli yazılım ve üretim

HABER MERKEZİ | ÖZEL HABER

2023 Hedefleri doğrultusunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen ve Türkiye´nin 81 şehrindeki gençlik merkezleri bilişim sorumlularıyla gerçekleşen proje tüm hızıyla devam ediyor. Proje başlangıcında belirli sayıda gence bilişim dersleri verildi. Bu eğitmen eğitiminden sonra 81 ilde çalışmalar başladı ve tüm Türkiye´de gençlerin öğrenmesi ve harekete geçmesi hedeflendi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre proje kapsamında  gençlere algoritma,programlama,web ve mobil uygulama geliştirme,elektronik ve robotik alanında eğitimler verilecek.

Proje kapsamında Aksaray ilimizde KOD ADI 2023 laboratuvarı  Aksaray olimpik yüzme havuzu binasında eğitimlere başladı.Milli Yazılım ve üretime dair projesi olan bütün gençler bu projeye davet ediliyor.Kayıtlar Aksaray Gençlik Merkezinde yapılıyor.

Aksaraylı gençler proje sayesinde robot üretti.Robotları Bakanlıkta yaptıkları sunumla görücüye çıkaran Aksaray Gençlik Merkezi´nden gençler, büyük beğeni topladı. Uzmanlarından eğitim alarak ürettikleri robotların endüstriyel anlamda etkili olacağını ifade eden gençler, gençlik merkezlerinde aynı zamanda mobil uygulamalar da hazırladıklarını belirttiler.

 

Aksaray Gençlik Merkezi´ndeki gençler; robot kol, çizgi izleyen robot, engelden kaçan robot, labirent çözen robot ile "bluetooth", kızılötesi ve kablosuz ağla kontrol edilebilen robotların yanı sıra yazılım gerektiren gündelik hayatta kullanılan teknolojik ürün sistemleriyle "drone" alanlarında çalışıyor.

/resimler/2018-1/26/0042019735200.jpg

 
 
 
 
 


Salı 23.9 ° / 8.8 °
Çarşamba 25.8 ° / 10.9 °
Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri