Köpeklerin saldırısında yaralanan eşek tedavi altına alındı

Köpeklerin saldırısında yaralanan eşek tedavi altına alındı

Köpeklerin saldırısında yaralanan eşek tedavi altına alındı

Aksaray’da çoban köpeklerinin saldırısına uğrayan ve arka bacaklarından yaralanan eşek, Tarım ve Orman Müdürlüğü veterinerleri tarafından tedavi altına alındı.


Olay, Aksaray’ın Eskil İlçesi İkizce Yaylası mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye bölgede çobanlık yapan Osman Er (35), sabah kalktığında çiftliğinde eşeğinin olmadığını fark etti. Böğet Köy Muhtarı Mustafa Özkan’ı arayarak durumu bildiren çoban Er, köy muhtarı ile birlikte bölgede eşeği aramaya çıktı. Er ve köy muhtarı yaptıkları araştırmada yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta eşeği yaralı olarak bulurken, durumu hemen Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi. Bilgi üzerine olay yerine gelen Eskil İlçe Tarım Müdürü Mustafa Ay ve Veteriner Hekim Vahap Dağlı eşeği tedaviye aldı. İlk olarak yaralı temizlenen eşeğin daha sonra tüyleri kesilerek eşeğin bacağından kopan et parçaları uyuşturulduktan sonra tekrar vücuduna dikildi.
Konuyla ilgili bilgiler veren Eskil İlçe Tarım Müdürü Mustafa Ay, “Burada köpekler tarafından yaralanmış olan eşeğin ilk tedavisini yapmış bulunmaktayız. Gereken tedaviyi de Eskil’de devam ettireceğiz. Ve bu eşeğin iyileşme sürecinin Eskil İlçe Tarım Müdürlüğü olarak takipçisi olacağız” dedi. Böğet Köyü Muhtarı Mustafa Özkan ise, “Köyümüzde çobanlık yapan Osman Er’in eşeği köpekler tarafından uğradığı saldırıda yaralanmış, Şimdi ön tedavisini Eskil İlçe Tarım Müdürü yaptı, gereken diğer tedavilerini de mal sahibi veterinere yaptıracak. İnşallah tedavisi yapılır ve hayvan iyi olur” şeklinde konuştu.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri