Korona virüse rağmen tarımsal üretim hızla devam ediyor

Korona virüse rağmen tarımsal üretim hızla devam ediyor

Korona virüse rağmen tarımsal üretim hızla devam ediyor

Tüm dünyayı tehdit eden ve birçok ülkede binlerce insanın ölümüne neden olan korona virüse rağmen Aksaray’da tarımsal faaliyet ve üretimler tüm hızıyla devam ediyor.
Nüfusunun yüzde 80’inin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray’da korona virüse (Covid-19) rağmen tarımsal faaliyet ve üretimler tüm hızıyla devam ediyor. Korona virüse karşı tüm kurum ve kuruluşlarıyla etkin bir mücadele yürütülen kentte gıda üretiminin başında gelen tarım ve hayvancılık alanında üreticiler tarlalarında çalışmasını sürdürüyor. Korona virüs önlem ve tedbirleri kapsamında çalışmalarını sürdüren üreticiler, kent genelinde 390 bin hektar tarım arazisinde üretimi sürdürüyor.
Canla başla üretime devam eden çiftçiler, “Şimdi koronaya inat, virüse inat, her şeye inat üretmeye devam ediyoruz” diyerek çalışmalarını sürdürürken, Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav ise, “Çiftçilerimiz korona virüse rağmen tarımsal üretime devam ediyor. Tarımsal üretim şu anda Aksaray’ımızda hız kesmeden devam ediyor. Bizde çiftçilerimizi yanındayız. Onlara destek oluyoruz” dedi. Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak’ta Aksaray genelinde 390 bin hektar tarım arazisinde ekim ve üretimin yapıldığına dikkat çekerek, “Aksaray’da 390 bin hektar alanda üretim yapıyoruz, ekimimizi yapıyoruz, tarlalarda çalışıyoruz. Korona virüse inat, ülkeyi saran bu hastalığa inat tarımı üretmeye devam edeceğiz. Ülkede yaşayan insanlara, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri