Kötü kokunun önüne katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi ile geçildi

Kötü kokunun önüne katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi ile geçildi

Kötü kokunun önüne katı atık değerlendirme ve bertaraf tesisi ile geçildi

KÖTÜ KOKUNUN ÖNÜNE KATI ATIK DEĞERLENDİRME VE BERTARAF TESİSİ İLE GEÇİLDİ

 

BAŞKAN DİNÇER: ‘’ŞEHRİMİZE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERİ ORTADAN KALDIRDIK’’
 



 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan kullanım ömrünü tamamlamış olan mevcut katı atık tesisini devre dışı bırakarak Armutlu’da yapımı tamamlanan yeni modern Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisinde çöplerin toplanması ile kötü kokudan şehir arındırıldı.  
 


 

Sıfır atık yönetimini en iyi uygulayan belediyeler arasında yer alan Aksaray Belediyesi, geçtiğimiz yıllarda faaliyete aldığı yeni katı atık tesisi ile şehir merkezinde kötü koku ve görüntüye neden olan çöp yığınlarını ortadan kaldırıyor. Aksaray genelindeki çöplerin ve evsel atıkların toplandığı Yeni Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi içeresindeki Lot alanları, Mekanik ayrıştırma Tesisi, Organik maddeden gübre elde edilen Kompost tesisi ve çöp gazından elektrik üretim santrali ve GES santrali bulunmaktadır.
 

 
 

Son teknoloji olarak inşa edilen Yeni Katı Atık Depolama Tesisimizde organik ve inorganik maddeler, geri dönüştürülebilen cam, kâğıt, karton vb. gibi maddeler ayrıştırılıyor. Ayrıştırılan organik maddelerden tarım başta olmak üzere park ve bahçe arazilerinde kullanabilecek kompost üretiminden gübre elde ediliyor.
 


 

Şehre yakışmayan kötü görüntü ve kokuyu Yeni Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ile ortadan kaldırdıklarını belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Aksaray’da başarılı bir atık yönetimi sürdürüyoruz. Kaynağında ayrı ayrı toplanan atıklar, Belediyemize ait depolama tesisinde düzenli şekilde ayrıştırılırken geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise katı atık depolama tesisimizde bertaraf edilip ekolojik değere dönüştürülüyor. Yani çöpün toplanmasından bertarafına kadar uzanan döngüsel bir süreci başlattık. Bu tesisimiz sayesinde yerleşim yerleri içerisinde kalmış kullanım ömrünü tamamlamış modern kent kimliğine yakışmayacak görüntülere neden olan tesisi de ortadan kaldırarak o bölgeyi yeşil alana dönüştüreceğiz.’’ Dedi.  
 


 

 
 


 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri