Aksaray´daki Yön levhaları Hedef Tahtası Oldu

Aksaray´daki Yön levhaları Hedef Tahtası Oldu

Aksaray´da İlçe ve Kasaba yollarındaki trafik işaret levhaları, magandaların hedef tahtası haline geldi.

Özellikle dağlık alanlardaki yollarda bulunan işaret, yön ve uyarıcı levhalar magandalar yüzünden işlevini yerine getiremez hale geldi. Bölgeyi bilmeyenler sürücüler için ciddi sıkıntı olan kevgire dönmüş tabelaların sürekli kurşunladığını belirten yetkililer bazı bölgelere tabela yetiştiremediklerini belirttiler.

 

Aksaray´da Karayolları Müdürlüğü ekipleri tarafından yenilenen trafik yön levhaları ,kendini bilmez magandalar yüzünden silah ve tüfekle ateş edilmek suretiyle zarar verilmeye devam ediliyor

Aksaray Güzelyurt yolu üzerinde bulunan yön tabelaları magandalar tarafından en çok zarar verilen bölgelerden biri. Tabelaların sürekli ateşli silahlarla zarar verildiğini belirten çevre sakinleri kafası esenin yollardaki işaret levhalarına ateş ettiğini belirttiler. Bir çok yön levhasının okunamaz duruma gelmesi nedeniyle sürücülerin zorluk yaşadığını bu durumun hem zaman ve ekonomik kayıplara neden olduğunu belirten vatandaşlar "Magandaların bu sorumsuz davranışları milli ekonominin yanında sürücüleri de olumsuz etkiliyor" dedi.

 İnsanların ve trafiğin güvenliğinin sağlanması için karayollarında bulunan levhaların bilinçsiz kişilerin kurşunlarına hedef olması tepkilere neden oldu. Her yıl zarar gören yüzlerce levhanın yenilendiğini ve ülke ekonomisine ek maliyet yüklediğini belirten yetkililer, levhaları hedef tahtasına dönüştüren magandaların güvenlik güçlerine ihbar edilmesini istedi.

/resimler/2018-1/12/2041534521714.jpg

/resimler/2018-1/12/2042250928560.jpg



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri