Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy EMITT Aksaray standını ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy EMITT Aksaray standını ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Dünyanın en büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarına katıldı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy, açılışın ardından Aksaray Valiliği ve Aksaray Belediyesi işbirliğinde açılan Aksaray standını ziyaret etti. Belediye Başkanı Evren Dinçer, Bakan Ersoy’a Aksaray’ın tarihi ve doğal zenginliklerinden bahsetti.   

 

Dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından olan EMİTT’te, 11 bin yıllık geçmişe sahip olan Aksaray’ın öne çıkan kültür ve turizm değerleri tüm yönleri ile ziyaretçilere sunuldu. Aksaray standında tanıtıcı yayınlar, görsel ve panoramik sunumların yanında, yöresel ürünleri sergilendi. Aksaray Belediyesi tarafından ziyaretçilere özel tanıtım amaçlı broşür ve ürünler dağıtıldı.

 

Aksaray’ın yöresel ürünler sergilendiği standı ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a, Belediye Başkanı Evren Dinçer eşlik etti. Başkan Dinçer, beraberindeki ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, ATSO Meclis Başkanı Fatih Tekin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Doğan ile Aksaray’ın değerlerini Bakan Ersoy’a tanıttı. 

 

Belediye Başkanı Evren Dinçer, Aksaray’ın tanıtımı için EMİTT fuarının bir fırsat olduğunu belirterek “Şehrimiz tüm yönleriyle ve değerleriyle yerli ve yabancı ziyaretçilere anlatıyoruz. Açtığımız standımızı her gün binlerce katılımcı ziyaret ediyor. Bugünde standımızda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ağırladık. Kendisine Aksaray’ımızı anlattık. Yöresel ürünlerimizi tanıttık. Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy’a teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Başkan Dinçer, ziyaretin anısına Aksaray Belediyesi Kadın Aktivite Merkezinde Aksaraylı hanımların el emeği ile yapmış oldukları tabloyu Bakan Ersoy’a hediye etti. 



Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri