Kur’an-ı Kerim yakılmasına Aksaray'dan tepki

Kur’an-ı Kerim yakılmasına Aksaray

Kur’an-ı Kerim yakılmasına Aksaray'dan tepki

 

İslam alemini rencide eden Kur’an-ı  kerimi yakarak çirkin eylemde bulunan İsveç ve Danimarka'da ki  eylemlere sessiz kalmayan Aksaray’da  Yeşil Doğa Derneğinin çağrısıyla tüm sivil toplum örgütleri  bugün  Saat 14.00 de 15 Temmuz Milli İrade meydanında toplanarak Kur’ana sahip çıkmak için etkinlik düzenlediler.


Kur’an kurslarından mezun hafızların yer aldığı programda Valilik binası önünde   yapılan Kuran ile yaşamak adlı programda hatipler sırasıyla  Kur’an okuyarak hatim indirdiler .


Hafızların okuduğu  Kur'an-ı kerim tilavetinin ardından İmam Hatip İlhan Demir tarafından dua okunarak İsveç teki kur’ana yapılan  çirkin saldırı  lanetlenerek  toplumun tepkisi  dile getirildi .


Cuma namazı sonrasında 15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda bir araya gelen sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Aksaray Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı İlhan Demir, milyonlarca Müslüman'ı ve Türkiye'yi nefretle hedef alan eylemi ve eyleme izin veren İsveç makamlarını şiddetle kınadıklarını söyledi.
Kur'an-ı Kerim'e yapılan menfur saldırıyı telin ettiklerini, faillerini ve destekleyenleri Allah'a havale ettiklerini aktaran Demir, şunları kaydetti:
"Bu alçak saldırı İslam'a, Müslümanlara, bütün dinlere ve bütün insanlığa karşı işlenmiş bir insanlık suçudur. İsveç devlet yetkililerinin özgürlük adı altında böyle bir cinayete izin vermesi, Avrupa'da İslam düşmanlığının geldiği durumu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bunun kabul edilmesi hiçbir şekilde mümkün değildir. Hangi dinden ve coğrafyadan olursa olsun bütün insanlık buna tepki göstermelidir."

Vatandaşlar organize için ‘’ İçimiz yanmıştı  Kur’anı kerime karşı  yapılan çirkin  saldırılar karşısında Kur’ana  okumak suretiyle sahip çıkılarak en güzel cevabın verilmiş oldu. Organizeyi  yürüten  yetkilileri kutluyoruz ‘’ dediler 
Yeşil Doğa Derneği başkanı Abdulkadir AY ise yaptığı açıklamada ‘’ Kur’anı kerime karşı İsveç’te yapılan çirkin saldırıya  karşı Kur’anı kerime sahip çıkarak  Aksaray’dan güçlü karşılık verdik  Yapılan etkinlikte dikkati çeken gençlerin ve bayan katılımcıların yoğun olmasıydı.
Sessizliğini bozan  Aksaray  bu günkü yapılan eylemle  anlamlı bir duruş sergiledi , kalabalığın oluşmasında emeği geçenleri kutluyoruz , ulu cami imamı tarafından Kur’ana karşı yapılan çirkin saldırıyı kınayan hutbesi kalabalığın artmasında etkili olmuştur ‘’ dedi



Anahtar Kelimeler: ’- Kerim yakılmasına Aksaray' tepki
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri