Kuş Gözlem Evi´ne yoğun ilgi

Kuş Gözlem Evi´ne yoğun ilgi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 
 Eskil ilçesi yakınlarında bulunan Kuş Gözlem evi son günlerde yerli turist akınına uğruyor.
 
/resimler/2019-8/22/0935123369080.jpg
 
Tuzgölü Doğalgaz depolama projesi çalışmaları nedeniyle yeraltından çıkarılan tuzlu su, farklı bir yerde turizm amaçlı kullanılmaya başlandı.
Sultanhanı ilçesinde bulunan Doğalgaz Depolama tesis çalışmaları projesi kapsamında, yeraltından çıkarılan tuzlu su Eskil ilçesi yakınlarına dökülerek Tuzgölüyle buluşuyor.
Tuzlu suyun döküldüğü Eskil ilçesi yakınlarındaki Kuş Gözlem evi son günlerde yerli ve yabancı turist akınına uğruyor. Özellikle Kurban Bayramı tatilinde bölgede bulunan yerli turistler zamanlarını bu bölgede geçirdiler. 
 
/resimler/2019-8/22/0935374775758.jpg
 
Kurban Bayramı tatili kısa olduğu için bölgeden fazla uzaklaşamayan vatandaşlar aynı zamanda kendilerine gelen misafirleri de bu bölgeye getirerek, hem Tuzgölünü gezmelerine, hemde sağlık bulmalarına olanak sağlıyorlar.
Birçok ayak hastalıklarına iyi geldiği ifade edilen tuzlu su için, Türkiye´nin bir çok noktasından vatandaşlar bölgeye ziyarete geliyorlar. Antalya´dan ziyarete geldiğini ifade eden bir ziyaretçi, ?Daha önce bölgeyi haberlerde görmüştük. Ayrıca burada tanıdık arkadaşımızda vardı. Ayaklarımda ciddi mantar hastalığı var. Bir türlü geçmiyordu. Suya girer girmez ayaklarımda bir yanma hissettim. İnşallah beklediğim sağlığıma kavuşurum. Ama gerçekten tuzlu su ayaklarda bir rahatlatma hissettiriyor? dedi.
Özellikle akşam üstü aşırı yoğunluğun olduğu bölgede aileler aynı zamanda piknik yaparak birlikte vakit geçiriyorlar
 
/resimler/2019-8/22/0936022432625.jpg


Anahtar Kelimeler: Gözlem yoğun ilgi
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri