Kütüphane kapatılmayacak!AKM'de bulunan kütüphane için verilen karar yürürlüğe girdi

Kütüphane kapatılmayacak!AKM

 

Aksaray İl Özel İdaresi Kütüphanesi Müdürlüğü kaldırıldı. İl genel meclisinde alınan karar neticesinde kapatılması düşünülen Kültür Merkezindeki Kütüphane için son karar Aksaray valisi Ali Mantının imzasına kalmıştı. Kütüphanenin kapatılmasına dair kararı onaylamayarak izin vermeyen Aksaray Valisi Ali MANTI eğitim ve kültür biriminin kapatılmasına razı olmamıştı.

Daha önce Meclis tarafından Kütüphanenin kapatılmasına yönelik alınan karar kabul görmeyince Müdürlük vasıfının kaldırılarak 06-12-2019 Tarih ve 336 sayılı kararla Kütüphane müdürü kadrosu kaldırılarak personeli ile birlikte Kültür ve sosyal işler müdürlüğüne bağlandı. Kitapseverlerin Kütüphane kapatılmamasına yönelik çağrısı bir şekilde karşılık bulmuş oldu. Kütüphanenin kapatılmaması yönünde son bulması rahat bir nefes aldırırken Müdürlük kaldırıldı. Bilindiği gibi Kültür Merkezindeki kütüphane,90 bin kitap mevcuduyla İl içerisinde Üniversiteden sonra en büyük Kütüphane olması önemli bir bilgi kaynağı merkezi konumundaydı.

 

Türkiye’de sadece Aksaray İl Özel idaresine ait olan tek kütüphanenin olması dikkat çekiyordu. Aksaray İl Özel Kütüphanesi Meclis plan ve bütçe komisyonundan 2020 yılı için 10 bin lira ayırması Kütüphanenin kapanmayacağının da işareti olmuştu. Alınan karar sayesinde İl Özel idaresi kendine ait olan kütüphanede personellerinin verimsiz ya da boş yattığına inandığı çalışanını kendi kararı ile yer değiştirme hakkını elde etmiş oldu. Türkiye’de benzeri olmayan Aksaray İl Özel idaresi Kütüphanesinin Kapatılmamasında oy birliği ile karar alarak doğru bir adım atan il genel meclis üyeleri memlekette büyük bir dedikodu ile çıkartılmak istenen kaosu önlediler. Alınan kararlar neticesinde kitapseverlerin gönlüne su serpti Aksaray Kültür Merkezindeki Kütüphane artık kapatılmayacak.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri