25.7° / 13.1°

Kuzuyken aldı, 4 yıldır yanından ayrılmıyor

Kuzuyken aldı, 4 yıldır yanından ayrılmıyor

Kuzuyken aldı, 4 yıldır yanından ayrılmıyor
Tarih: 18.02.2025 10:33

Batuhan KILIÇ/ESKİŞEHİR,(DHA)-ESKİŞEHİR'de yaşayan Halil İbrahim Şavır (74), pandemi döneminde 3 aylıkken aldığı koyununu kesemeyince beslemeye başladı. Yaklaşık 4 yıldır 'Pamuk' ismini verdiği koyunla dolaşan Şavır, "Onu görmeyince özlüyorum, evimizin kızı oldu. Bir yere giderken 'Kızım gidiyorum. Burada bekle' demezsem, sürekli bağırıp, komşuları rahatsız ediyormuş. Bazen 'Kızım geç kalırsam git, yerinde yat' diyorum. O da gidip kapıyı örtüp yatıyor" dedi.

Tepebaşı ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesi'nde oturan 4 çocuk babası emekli Halil İbrahim Şavır, pandemi döneminde birkaç yıl sonra kesmek üzere 3 aylıkken kuzu aldı. Şavır, evinin yanında yaptığı ahılda kuzuyu besledi. Şavır, 2 yıl sonra kesmeye kalktığında koyunun ağladığını görünce vazgeçti. Şavır'ın kent merkezinde koyunu ile birlikte görenler şaşkınlığını gizleyemezken, bazıları da fotoğraflarını çekiyor.

'FOTOĞRAFINI ÇEKMEK İSTEYENLERE POZ VERİR'

4 yıldır 'Pamuk' adını verdiği koyunu ile dolaşan Şavır, "Koyunun adı 'Pamuk', 4 yaşında. Pandemi zamanında dışarı çıkmak yasaktı. Pamuk'u 3 aylık kuzuyken getirdim. 'Ortalık iyi olunca, rahatlayınca ve yasak kalkınca keserim' diye düşünüyordum. 2 sene sonra hayvanı kesmeye kalktım, 3 gün boyunca ağladı, bana alıştı. Hayvan benden başka kimseye ne gider ne de yaşar. Benimle beraber gider ve gelir. 'Yat kızım, git kızım ya da gel kızım' gibi ne dersem yapar. Fotoğrafını çekmek isteyenlere poz verir. Işıklarda bile beraber durur, beraber geçeriz. İkimiz beraber 4 senedir yaşıyoruz" dedi.

'EŞİM ONU ÇOK SEVİYOR AMA GEÇİNEMİYORLAR'

Şavır, "Pamuk ile sabah kalkıyoruz, saman ve arpa veriyorum. Hava iyi olduğunda yemekten sonra geziyoruz. Eğer hava iyi olmazsa da ben evde oturuyorum, o da yatıyor. Onu görmeyince özlüyorum, evimizin kızı oldu. Bir yere giderken 'Kızım gidiyorum. Burada bekle' demezsem, sürekli bağırıp, komşuları rahatsız ediyormuş. Bazen 'Kızım geç kalırsam git, yerinde yat' diyorum. O da gidip kapıyı örtüp yatıyor. Eşim onu çok seviyor ama geçinemiyorlar. Eşim Pamuk'a bağırıyor, o da eşime vurmaya kalkıyor. Pamuk'a, 'Kızım yapma, elleme rahatsız olur' diyorum. Ne dersem anlıyor. Mahallenin maskotu oldu. Bana 'Koyunlu dede’ derler, onu görmediklerinde, 'Pamuk nerede?' diye soruyorlar. Mahallede herkes seviyor. 3 aylıkken almıştım, hala beraber yaşıyoruz. Ne kesebiliyorum ne de satabiliyorum. Ölene dek yaşayacağız. Ya o ya da ben ölene kadar birlikteyiz" diye konuştu.

(DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bodrum'da aranan şüphelilere villada operasyon; 3 tutuklama
Sokakta yaşamını sürdüren kişi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ölü ...
İstanbul - Beylikdüzü’nde iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Motosikletiyle ilerlerken tabancayla vuruldu
Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada
Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara...
Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü
Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5
İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz
Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada
İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada
Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı
Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz

Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada

İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada

Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı

Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Fenerbahçe Beko, derbide galip geldi

Bakan Göktaş, Kütahya'da

Dut yemek isterken eli korkuluk demirine saplandı

İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu

Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı

MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı/ Ek fotoğraflar

Mardin'de otomobil ile traktör çarpıştı; 3 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz ligi 3’üncü sırada bitirmek

Bakan Şimşek: Küresel ve yurt içi gelişmelerin etkisinin geçici olduğunu değerlendiriyor...

Kapadokya’da bisiklet festivali heyecanı

Bakan Kurum: Deprem bölgesindeki çalışmalar, bir milletin kararlılığının göstergesidir

Hulusi Akar: Türkiye, terörsüz bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor (2)

Grand Kartal Otel yangını iddianamesinde 13 şüpheliye 1998'er yıla kadar hapis istemi (2...