Lale Koleji Öğrencilerine Cam Dersi verildi

Lale Koleji Öğrencilerine Cam Dersi verildi

Lale Koleji Öğrencilerine Cam Dersi verildi

             Özel Aksaray Lale Eğitim Kurumları, 18-19-20 Aralık tarihlerinde Türkiye´deki 8 Cam Üfleme sanatkârından birini ağırlıyor. 39 yıldır cam üfleyen ve Kültür Bakanlığı Sanatçısı olan Harun Veysel Gümüş Lale Eğitim Kurumları Öğrencilerine camın ve kumun serüvenini anlattı. Türkiye´de bu konuyu çocuklara bir ders olarak anlatan tek kişi Harun Veysel Gümüş

            Öğrenciler cam üfleme sanatına dair ne kadar merak ettikleri şey varsa birebir bu işin ehline sorarak öğrendiler. Sanatkarın öğrenciler önünde, öğrencilerle beraber ortaya koyduğu eserler büyük beğeni topladı. Öğrencilerin yüzlerine, bugüne kadar birebir görmedikleri bir sanat dalıyla karşılaşmış olmanın mutluluğu yansıdı. İnsanoğlunun hayatını özetleyen ?Hamdım, piştim, oldum.´ sözünü camın serüveniyle bağdaştıran sanatkar, insan olmanın onurunu ve insanlığa yakışan değerleri bir sanat üzerinden anlatarak minik yüreklerde manevi olgunluğa bir kıvılcım yaktı.

           Lale Eğitim Kurumlarında ki tüm öğrenciler bu kıymetli sanatı bir ders bünyesinde icra ederek anlatan Harun Veysel Gümüş ´e teşekkür ettiler.Lale Eğitim Kurumaları eğitimde, yaparak yaşayarak öğrenmenin önemini kavramış, kavramakla da yetinmeyip uygulayabilen ender kurumlardan bir tanesi haline gelmiştir. Öğrenci velileri; Ünlü Cam Ustası Harun Veysel Gümüş´ü buralara kadar getirip evlatlarımızla  tanıştırdıkları için okul idaresine teşekkür ederek,. sağ olsunlar diyerek duygularını ifade ettiler. 



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri