31.8° / 14.8°

Lavanta Bahçesi sezon açılışı, bu yıl da Aşure Günü etkinliğiyle taçlandırıldı

Lavanta Bahçesi sezon açılışı, bu yıl da Aşure Günü etkinliğiyle taçlandırıldı

Lavanta Bahçesi sezon açılışı, bu yıl da Aşure Günü etkinliğiyle taçlandırıldı
Tarih: 06.07.2025 10:10 Güncelleme: 06.07.2025 10:11

LAVANTA BAHÇESİ’NİN SEZON AÇILIŞI, AŞURE BEREKETİ İLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’LAVANTA BAHÇEMİZ ÇOCUKLARIMIZIN TOPRAĞA DOKUNDUĞU BİR MEKAN OLDU’’

‘’AŞURE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN’’

Aksaray Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Lavanta Bahçesi sezon açılışı, bu yıl da Aşure Günü etkinliğiyle taçlandırıldı.

Aksaray merkeze 8 kilometre uzaklıkta yer alan Lavanta Bahçesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi günü saat 17.00’de kapılarını ziyaretçilere açtı. Etkinlik, doğayla iç içe atmosferi ve geleneksel lezzetlerin buluştuğu anlamlı bir organizasyon olarak ilgi gördü.

Lavanta Bahçesi sezon açılışı ve aşure etkinliğine; Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in yanı sıra Aksaray Vali Yardımcısı İl Özel İdare Genel Sekreteri Hakan Kılınçkaya, Topakkaya Belediye Başkanı Adem Baylan, Aksaray Baro Başkanı Av. Mevlüt Erçin Düzgün, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Bahacan, İl Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Güleç, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdür Ali Rıza Sözeriyim, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Doğan Ceylan, Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Veysel Öztürk, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programı, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in konuşmasıyla başladı. Başkan Dinçer konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Lavanta Bahçemizin açılışını aşure ikramı ile birlikte gerçekleştirerek hem doğanın huzurunu hem de kültürel zenginliklerimizi birlikte yaşıyoruz. Lavanta bahçemiz her yıl yenilenerek gelişiyor. Lavanta, endemik bitkiler arasında yer alıyor ve ekimi bölgemiz açısından oldukça önemli. Bu nedenle lavanta üretimini teşvik etmeyi, aynı zamanda bu alanı ziyaret edilecek bir merkez hâline getirmeyi hedefliyoruz. Bu projeyi hayata geçirirken çocuklarımızın doğayla buluşmasını, lavantanın nasıl yetiştiğini gözlemlemesini ve toprağa dokunmasını istedik. Sezon açılışımıza katılan tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum. Kurdelemizi keserek açılışımızı yapacağız. Bugün aynı zamanda aşure günümüz; bu vesileyle herkesin Aşure Günü’nü kutluyorum.”

Başkan Dinçer’in ardından İl Müftü Yardımcısı Mustafa Bahacan tarafından bereket duası yapıldı. Daha sonra Aksaray Belediyesi tarafından hazırlanan aşureler, katılımcılara ücretsiz olarak ikram edildi. Mis gibi lavanta kokuları eşliğinde sunulan aşure, birlik ve beraberliğin sembolü olarak anlam kazandı.

Etkinlik kapsamında ziyaretçiler Lavanta Bahçesi’ni gezerek doğal güzellikler arasında fotoğraf çektirme imkânı buldu. Bahçede oluşturulan özel fotoğraf alanları, mor çiçeklerin büyüleyici tonları ve yürüyüş yolları katılımcılara huzur dolu anlar yaşattı. Etkinlik, Lavanta Bahçesi gezisiyle sona erdi.

Aksaray Belediyesi, etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar için şehir merkezinden kalkan kırmızı otobüslerle ücretsiz ulaşım sağladı. Ankara yolu üzerinde yer alan Lavanta Bahçesi, hem Aksaraylılar hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerle dolup taştı.

Lavanta Bahçesi, her gün 12.00–20.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyarete açık olmaya devam ediyor. Doğayla iç içe huzurlu vakit geçirmek ve morun en güzel tonlarıyla tanışmak isteyenler için ideal bir adres olmayı sürdürüyor.

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,22
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4273,98% 0,35
  • Ç. ALTIN

    6806,93% -0,05
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü (2)
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Sakarya’da ağaçlık alanda yangın
Çankırı'da orman yangını (3)
Solo yelken sporcusu Mireli, Türkiye rekoru kırdı; 15 gün 6 saat 41 dakikada ...
İstanbul - Kazakistan 'Ulusal Dombra Günü' Zeytinburnu’nda kutlandı
Batman’da akli dengesi yerinden olmayan kadından 2 gündür haber alınamıyor
Balıkesir'e şehit ateşi düştü
Kırkpınar başpehlivanı Okulu, hamam geleneğini bozmadı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı (3...
Kars’ta kayıp olan 8 yaşındaki Melih için arama çalışması başlatıldı
Kano ile gezerken rüzgarla açığa sürüklenen 2 kişiyi deniz polisi kurtardı
İstanbul - Başakşehir'de kayan vincin park halindeki 23 araca çarptığı anları...
Kamyonla çarpışan motosiklet sürücüsü öldü
Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kars’ta kayıp olan 8 yaşındaki Melih için arama çalışması başlatıldı

Kano ile gezerken rüzgarla açığa sürüklenen 2 kişiyi deniz polisi kurtardı

İstanbul - Başakşehir'de kayan vincin park halindeki 23 araca çarptığı anların yeni görü...

Kamyonla çarpışan motosiklet sürücüsü öldü

Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü

Fenerbahçe, Jhon Duran'ı kadrosuna kattı

Aydın'da orman yangını

Aydın’da otomobilde uyuşturucu ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

Kırkpınar’da altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu / Ek fotoğraflar

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: Fındık taban fiyatı 300 TL olmalı

Şehidin acı haberi babaevine ulaştı

Yaya geçidinde motosikletin çarptığı kadın yaralandı; kaza kamerada

Bolu'da orman yangını (2)

Aksaraylı şehidimizin baba evine acı haber ulaştı

Kırkpınar’da altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu / Fotoğraflar

Çınar ağacının kırılan dalı üzerlerine düştü: 1 ölü, 2 yaralı (2)

İstanbul - Beylikdüzü’nde terasta çıkan yangın 2 daireye sıçradı

Mersin'de hafif ticari araç, önündeki TIR’a çarptı: Aynı aileden 5 kişi öldü, 1 kişi yar...

Çankırı'da orman yangını

Bolu'da orman yangını

Otomobil, park halindeki polis aracına çarptı: 1’i polis 2 yaralı