LGS birincileri, pilot, mühendis ve yazılımcı olmak istiyor

LGS birincileri, pilot, mühendis ve yazılımcı olmak istiyor

LGS birincileri, pilot, mühendis ve yazılımcı olmak istiyor

İSTANBUL, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı (MEB) 2025 Liselere Geçiş Sınavı’nda Türkiye’nin farklı illerindeki Uğur Eğitim Kurumları’ndan 17 öğrenci tam puan alarak birinci olmayı başardı. Farklı şehirlerdeki Uğur Okulları ve kurs merkezlerinden çıkan birinciler, başarılarını İstanbul’da düzenlenen törenle kutladı. LGS’de 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Yunus Emre Çelenk, Galatasaray Lisesi’nde okuyup pilot olmak istediğini dile getirdi. Mehmet Akif Albayrak ise yazılım alanında ilerlemeyi hedeflediğini aktardı. Emre Güler de "Hedefim İstanbul Erkek Lisesi'ne girmek. Üniversite eğitimini yurt dışında almayı planlıyorum. Makine Mühendisi olmak istiyorum" dedi.

Yaklaşık 1 milyon adayın katıldığı LGS’de tam puan alarak Türkiye birincisi olan 17 öğrenci çıkaran Uğur Okulları ve Uğur Kurs bir başarıya imza attı. Farklı kampüs ve illerden gelen öğrenciler Bahçeşehir Üniversitesi’nde bir araya gelerek bir kutlama töreni düzenledi. Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, Genel Müdür Yardımcıları Adil Kurt ve Ebru Divrik, PDR Müdürü Aslı Orman, öğrenciler ve ailelerinin katıldığı törende pasta keserek kutlama yapıldı.

ÇAKIR: BİZLER İÇİN BÜYÜK ONUR VE SEVİNÇ KAYNAĞI

Uğur Okulları Genel Müdürü Mustafa Çakır, “Bugün burada Uğur Okulları olarak gurur ve heyecanla dolu bir kutlama için bir aradayız. Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilen 2025 merkezi sınav sonuçlarına göre; öncelikle Türkiye genelinde 500 tam puan alan tüm öğrencilerimizi, onların kıymetli ailelerini ve bu başarıda emeği olan tüm öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyorum Bu büyük başarının bir parçası olarak, Uğur Eğitim Kurumları’ndan 17 öğrencimizin de Türkiye birincileri arasında yer alması, bizler için büyük bir onur ve sevinç kaynağıdır. Zorlu, heyecan dolu bir süreci geride bırakırken; bugün bu anlamlı başarı tablosuyla sizlerle birlikte olmak, tüm emeklerimizin karşılığını görmek açısından bizler için son derece değerlidir. Uğur Okulları olarak eğitim anlayışımız; sınavlara öğrencilerimizi hazırlarken aynı zamanda bilimsel, çağdaş ve kişiye özgü rehberlik anlayışıyla öğrencilerimizi hayata ve geleceğe hazırlamaktır” dedi.

‘SORGULAYAN BİREYLER YETİŞTİRİYORUZ’

Çakır, “Kaliteyi, yeniliği ve araştırmayı odağımıza alarak, gençlerimizi tutkuyla, inançla ve sevgiyle eğitiyor, onları sadece başarılı bireyler değil, sorgulayan, düşünen, üreten ve topluma katkı sunan bireyler olarak yetiştirmeye devam ediyoruz. Bugün elde ettiğiniz bu büyük başarı, yalnızca sizlerin değil; inancın, disiplinin ve emeğin de bir sonucudur. Planlı ve programlı çalışarak, hedefinize inanarak ve asla vazgeçmeden yürüyerek, LGS Türkiye birincisi oldunuz. Hepinizi yürekten kutluyor, aynı kararlılığı lisede ve hayatın diğer basamaklarında da göstermenizi diliyorum. Bu süreç öğrenciler için ne kadar zorlu olduysa, sizler için de aynı ölçüde stresli ve yoğun geçti. Onların yanında durdunuz, kaygılandınız, emek verdiniz. En değerlilerinizi bize emanet ettiniz. Bu güveniniz için sizlere teşekkür ediyor, sabrınız ve desteğiniz için sizleri de en içten duygularımla kutluyorum. Bugün burada olmak, bu başarıya tanıklık etmek ve mutluluğunuzu paylaşmak, biz eğitimciler için en büyük ödüldür. Bu güçlü tabloyu birlikte oluşturduğumuz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, gelecek başarılarınızda da yanınızda olmayı diliyorum” diye konuştu.

ALBAYRAK: YAZILIM ALANINDA ÇALIŞMAK İSTİYORUM

500 tam puan alan Mehmet Akif Albayrak, “Sınava hazırlanma sürecinin sonlarına doğru bazı zorluklar yaşamaya başladım. Deneme notlarım biraz düşmüştü, motivasyonum azalmıştı. Ancak sonradan kendimi toparladım ve sonuçlarım iyileşmeye başladı. Nihayetinde sınavda 500 tam puan aldım. Koç Lisesi’ne kayıt yaptırdım. Gelecekte yazılım alanında çalışmayı ya da genel olarak sayısal bir alana yönelmeyi düşünüyorum. Ayrıca üniversiteyi yurt dışında, Amerika, İngiltere veya Almanya’da okumayı planlıyorum. Çalışma programım oldukça yoğundu; günde bazen 4-5 saati buluyordu. Soru çözüm sayımı da artırmaya başlamıştım, bu da stresimin artmasına neden olmuştu. Ancak sınav anında çok fazla stres yaşamadım. Belki de bu sayede yüksek bir puan almış olabilirim” dedi.

GÜLER: YANLIŞLARIMA ODAKLANARAK ÇALIŞTIM

Tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alan Emre Güler de “Sınava hazırlanma sürecimde genellikle yanlışlarıma odaklanarak çalıştım. Kendime bir plan oluşturdum ve bu plan doğrultusunda ilerledim. Zaman zaman bunaldığım anlar oldu. Sınava yaklaşık iki ay kala sonuçlarım belirgin şekilde düşmeye başlamıştı. Ancak öğretmenlerimden aldığım destekle bu durumu toparlamaya çalıştım ve sonuçlarım yükseldi. Hedefim İstanbul Erkek Lisesi. Büyüyünce makine mühendisi olmak istiyorum. Üniversite eğitimimi ise yurt dışında almayı planlıyorum. Öğrencilere tavsiyem; kendilerine bir plan oluşturmaları ve bu plan doğrultusunda çalışmaları. En önemlisi de bir hedef belirlemeleri. Çünkü her şey, o hedef için çaba göstermekle başlar” diye konuştu.

ÇELENK: PİLOT OLMAK İSTİYORUM

500 tam puan alan bir diğer öğrenci Yunus Emre Çelenk ise “Hazırlık sürecimde genel olarak disiplinli çalışmaya özen gösterdim. Bu şekilde çalışarak hedefime ulaşabileceğimi bildiğim için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Hedefim pilot olmak. Önce Galatasaray Lisesi’nde okuyup ardından pilotaj eğitimine geçmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

HABİBOĞLU: İLK BAŞTA KENDİMİ DARALTMAMAYA ÇALIŞTIM

500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Mehmet Çınar Habiboğlu, “Sınava hazırlanırken kendimi ilk başta daraltmamaya çalıştım. Bu benim için çok önemliydi. Sonuçta başta hızlı bir tempoyla başlayıp, sonunda kötü bir şekilde bitirebilirdim. Sınava çalışırken hobilerimle ilgilendim; aynı zamanda spor yaptım, tenis oynadım. Müzikle ilgilendim, enstrüman çaldım. Kendimi bu şekilde rahatlatmaya çalıştım. İstisnai durumlarda bile kendimi hazırladığım programa adapte etmeye gayret ettim. Tabii ki çok çalıştım, bunu söylememe bile gerek yok. Tüm bunlara bir de isteğimi ekleyince başardım. Ne olmak istediğime dair net bir hedefim olmasa da ileride mühendislik okumayı düşünüyorum. Şu anda Kabataş Lisesi’ne girmek istiyorum. Ardından da Almanya’da üniversite okumak hayalim. Önceden karate ile de ilgilenmiştim ama sınav dönemi geldiğinde onu bıraktım. Odak noktamı dağıtmaması için bu sene sosyal aktiviteleri biraz azaltmaya çalıştım. Ne kadar sosyal etkinliklerim fazla olsa da nispeten bıraktım çünkü bu yıl yoğun bir tempodaydım” dedi.

Habiboğlu, “Karateye seneye tekrar başlamak istiyorum, başlayacağımı da düşünüyorum açıkçası. Ama bazı sosyal aktiviteleri devam ettirmek gerekiyor. Kendinizi sadece derse verirseniz bunalıyorsunuz. Bir noktadan sonra çalışmak istemiyorsunuz ya da aldığınız sonuçlar sizin için anlamını yitiriyor. Çünkü artık istemiyorsunuz. Oysa sosyalleştiğinizde kendinizi daha rahat hissettiğiniz için sınav süreci daha kolay geçiyor” diye konuştu.

DURUM: EĞLENMEYE DE ZAMAN AYIRIYORDUM

500 tam puan alan Ayşe Melis Durum, “Sınava hazırlanma sürecim yoğundu. Ancak sık sık dışarı çıkıyor, eğlenmeye de zaman ayırıyordum. Genel olarak yoğun ama dengeli bir dönemdi. Hedefim yurt dışında üniversite okuyarak mühendis olmak. Hazırlık süreci boyunca voleybol oynamaya devam ettim. Silivri’de bir takımda düzenli olarak antrenmanlara katıldım ve derslerle sporu birlikte yürütmeye çalıştım” dedi.



Çarşamba 32.2 ° / 18 °
Perşembe 32.7 ° / 17.4 °
Cuma 35.5 ° / 20.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri