Mandıra'da okey oynayan 9 kişiye 63 bin lira ceza

Mandıra

Mandıra'da okey oynayan 9 kişiye 63 bin lira ceza

Aksaray İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Koronavirüs salgınının toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek, sosyal haraketliliği ve insanlar arası teması azaltarak sosyal izolasyonu tesis etmek amacıyla Sağlık Bilim Kurulunun tavsiyeleri ile Bakanlıklarımızın genelgeleri doğrultusunda İl Umumi Hıfzısıhha ve İl Pandemi Kurulumuzda birçok karar alınıp uyguluyor.

Bu kapsamda Ortaköy ilçesi Balcı Mahallesi mülki sınırları içerisinde; 30 Aralık 2020 günü saat 20.40 sıralarında mandırada kumar oynandığına dair ihbar alınması üzerine yapılan kontrollerde şüpheliler A.K., Y.K., A.Ç., S.D., Y.T., T.S., Z.T., A.U. ile M.Ö isimli şahısların okey oyunu oynadıkları, maske takmadıkları, sosyal mesafe ve sokağa çıkma kısıtlaması kurallarına uymadıkları tespit edildi.

Kumar oynandığına dair herhangi bir suç unsuruna rastlanılmamış olup, şahıslara sosyal mesafe kuralına uymamaktan (9x3.150=28.350 TL), sokağa çıkma yasağına uymamaktan (9x3.150=28.350 TL) ve maske takmamaktan (7x900=6.300 TL) olmak üzere toplamda (63.000) TL idari para cezası uygulandı.

Ayrıca A.Ç. isimli şahsın üzerinde yapılan kontrolde (2) gram esrar maddesi bulunmuş, Cumhuriyet Savsıcının talimatı ile adli işlemlere başlandı.

Yapılan açıklamada,"İlimizde Koronavirüs yayılımının engellenmesi ve vatandaşlarımızın sağlığının korunması için İl Umumi Hıfzısıhha Kurulu kararlarına uyulması önem arz etmekte olup, bu konuda kontrollerimiz titizlikle devam etmektedir."ifadelerine yer verildi

         



Anahtar Kelimeler: Mandıra' oynayan kişiye
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri