Mardin’de ‘Avrupa Fair-Play Ödülleri’ heyecanı başladı

Mardin’de ‘Avrupa Fair-Play Ödülleri’ heyecanı başladı

Mardin’de ‘Avrupa Fair-Play Ödülleri’ heyecanı başladı

Salih KESKİN/MARDİN, (DHA) - MARDİN’de, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile bu yıl çeşitli kategorilerde yaklaşık 30 sporcu, spor adamı ve kuruluşuna Avrupa Fair Play Birliği (EFPM) ödülleri verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile yarın düzenlenecek EFPM ödül töreni öncesi basın toplantısı düzenlendi. Merkez Artuklu ilçesinde tarihi Kasımiye Medresesi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Fair Play Komisyonu Başkanı Erdoğan Arıpınar, Mardin’in çok sıcak ve tarihi bir şehir olduğunu ifade ederek, “Bugün dünya Fair Play tarihine bu kentin adı geçiyor. Emekleri olanlardan ve çalışanlardan Allah razı olsun” dedi.

‘ÖDÜL ALANLARIN 4’Ü TÜRKİYE’DEN’

Ödüller hakkında bilgi veren Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Remzi Yılmaz, ödül törenin bugüne kadar Avrupa'nın çeşitli kentlerinde yapıldığını, ödül alanların 4’ünün Türkiye’den olduğunu ifade ederek, “Burada 2024 yılında Avrupa Fair Play Birliği ödüllerine layık görülmüş spor adamları, kurumlar ve kişiler ödüllerini alacaklar. Yaklaşık 30 kişi buradan ödül alacak. Bu basit bir ödül töreni değil, Avrupa'nın en iyi Fair Play hareketini yerini getirmiş insanların alacağı ödüller olacak. Ödül alanların 4'ü Türkiye’den. Türkiye'nin yakından tanıdığı Orhan Ayhan ve Avni Küpeli gibi isimler de var” diye konuştu.

'FAİR PLAY MARDİN İÇİN TAM DA ANLAMINI BULDU'

Fair Play Komisyonu Başkan Yardımcısı Sevim Güllü de Mardin’de olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek, "Bünyesinde hoşgörü, saygı, centilmenlik, sportmenlik, insanların birbirlerine tolerans sağlaması gibi kavramlar barındıran Fair Play'in Mardin için tam da anlamını bulduğunu düşünüyoruz” dedi.(DHA)



Salı 11.3 ° / 2.6 °
Çarşamba 13.6 ° / 0.6 °
Perşembe 15.3 ° / 3.2 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri