29.9° / 14.8°

Mardin’de Dara Antik Kenti’nde nefes kesen uluslararası dağ bisikleti yarışması

Mardin’de Dara Antik Kenti’nde nefes kesen uluslararası dağ bisikleti yarışması

Mardin’de Dara Antik Kenti’nde nefes kesen uluslararası dağ bisikleti yarışması
Tarih: 06.10.2024 19:10

Salih KESKİN/MARDİN, (DHA) - MARDİN’de Dara Antik Kenti'nde "Uluslararası Mardin MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışması" düzenlendi. 10 farklı etaptaki yarışlar izleyenlerin beğenisini topladı.

Mardin Valiliği himayesinde, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Bisiklet Federasyonu ve Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) iş birliğinde 'Pedallar Medeniyetlerin Beşiği Mardin'de’ sloganıyla Dara Antik Kenti’nde Uluslararası Mardin MTB Cup Dağ Bisikleti Yarışması düzenlendi. Yarışmaya birçok ilden 120 sporcu katıldı. Yaklaşık 3 bin 800 metrelik zorlu ve engebeli parkurda, sporcular 10 farklı etapta kıyasıya yarıştı. Parkurda birinci olmak için ter döken sporcuların bazılarının zorlandığı görüldü. Organizasyonda, uluslararası kategorilerden elit kadınlarda Sevim Gerçek, elit erkeklerde ise Ömer Cumhur Boyraz, kızlarda Ayça Erdoğan, erkeklerde Çınar Serdaroğlu birinci oldu.

Ulusal kategorilerde ise U12 kızlarda Elif Su Gülal, U12 erkeklerde Tuna Yıldırım, U 15 kızlarda Eylül Karaselek, U 15 erkeklerde Metin Uğur, U17 kızlarda Damla Eser, U17 erkeklerde ise Muhammed Mustafa Sadık ilk sırada yer aldı.

'DARA ANTİK KENTİ'NE HAYRAN KALDILAR'

Yarışma sonunda düzenlenen törende Vali Yardımcısı Mehmet Naim Akgün ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Birlik, gazetecilere, bu yıl 2'ncisini Dara Antik Kenti'nde düzenledikleri yarışmanın çok heyecanlı geçtiğini söyledi. Birlik, “Çok zorlu bir etap vardı. 3 bin 800 metrelik parkurda 3 tur yapıldı. Ülkemizin hemen her köşesinden sporcularımız burada mücadele etti. Yarışmalarımızı sorunsuz bir şekilde bitirdik. Gelen sporcularımız, antrenörlerimiz, hakemlerimiz Mardin'e, Dara Antik Kenti'ne hayran kaldılar. Bu tür yarışmaların sayısının artmasını diliyorum. Bununla ilgili çalışmalarımız var. Burada daha büyük organizasyonlar yapabilecek güçteyiz. Bize her zaman destek veren Bakanımıza ve destekçilerimize, katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum” dedi.

‘HAYLİ YORUCU BİR PARKURDU, NEFES KESİCİYDİ’

Yarışmaya Kayseri'den katılan ve elit kadınlarda ikinci olan Melike Yiğit ise şunları söyledi: “Sezonun son yarışıydı. Sezonun kapanışında böyle güzel bir yerde olmak bizleri çok heyecanlandırdı. Çok mutlu olduk. Hayli yorucu bir parkurdu, kayalıklardan dolayı nefes kesiciydi ve üstelik tehlikeliydi ama bu bizim işimiz. Buranın tarihi yapısı bizleri çok etkiledi. Çok güzel geçti.”

Giresun’dan yarışmaya katılan Miraç Akgül de Mardin’de olmaktan mutlu olduğunu ve antik kentteki parkurun çok iyi olduğunu söyledi. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü
Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5
İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz
Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada
İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada
Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı
Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar
Fenerbahçe Beko, derbide galip geldi
Bakan Göktaş, Kütahya'da
Dut yemek isterken eli korkuluk demirine saplandı
İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti
Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu
Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem
Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı
MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu

Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı

MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı/ Ek fotoğraflar

Mardin'de otomobil ile traktör çarpıştı; 3 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz ligi 3’üncü sırada bitirmek

Bakan Şimşek: Küresel ve yurt içi gelişmelerin etkisinin geçici olduğunu değerlendiriyor...

Kapadokya’da bisiklet festivali heyecanı

Bakan Kurum: Deprem bölgesindeki çalışmalar, bir milletin kararlılığının göstergesidir

Hulusi Akar: Türkiye, terörsüz bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor (2)

Grand Kartal Otel yangını iddianamesinde 13 şüpheliye 1998'er yıla kadar hapis istemi (2...

SoloTürk ve Türk Yıldızları'ndan Samsun'da prova uçuşu

OYAK’ın 65’inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi

Nehirde kaybolan İbrahim’i arama çalışmaları 8'inci gününde

Bakan Bayraktar: 75 milyar metreküp doğal gaz keşfi oldu

Türk iş insanından Kuzey Makedonya’da 100 milyon avroluk yatırım

İstanbul- Bakan Uraloğlu: Bugün itibariyle ana hat tünel kazılarını yüzde 99 oranında ta...

Grand Kartal Otel yangını iddianamesinde 13 şüpheliye 1998'er yıla kadar hapis istemi

Yola düşen köpük malzemesi zincirleme kazaya neden oldu; 3 yaralı