Medya mensuplarının sorumlulukları arttı

Medya mensuplarının sorumlulukları arttı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Medya mensuplarının sorumlulukları arttı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir açıklama yapan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, geniş bir yelpazede temsil edilen medyanın sorumluluklarının daha da arttığına işaret etti. Geçmişte gazete, radyo ve televizyon olarak sınırlı kalan Gazeteciliğin günümüzde teknolojik gelişmelerle internet ortamının getirdiği sosyal medya aracılığı ve internet gazeteciliği ile temsilin geniş bir yelpazeye yayıldığını belirtti.

Haberleşmenin bu denli hızlı ve zamanında ötesine taşınan bir hal alması, toplumu bilgilendirmede doğru ve güven bilgilerinin  ne derece inandırıcı olacağı hususunda tartışmaların yaşanmasına neden olduğunu söyleyen Cemiyet başkanı Südemen, ?Günümüzde her bireyin birer medya mensubu gömleğini giyerek toplumdaki dengeleri adeta alt üst etmesi, ahlaki kuralların hiçe sayılması, toplumun dikkatini farklı uslup ve davranışlarla çekmeye çalışanların, bilgi yerine dedikoduyu, utancın yerine  şirreti ilke edinmesiyle mesleki prensiplere gölge düşürmesine neden oluyor? dedi. Meslek mensuplarına her zamankinden daha ağır sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, bugün mesleği icra edenlerin istikametlerini iyiden doğrudan ve güzelden yana tavır koyup teknolojiyi bu yönde kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Gazetecilerin yaşanan olumsuzlukları dile getirmenin yanı sıra, toplumu eğitici güzel haberlere de yer vermesini isteyen Südemen , ? Bilgiyle donanım kazanmış meslek mensuplarına daha fazla ihtiyaç duyulmasına rağmen, sektöre personel akışının hemen hemen yok denecek kadar azalmasını üzücü bir gelişme olarak kabul ediyoruz. Yeni nesillerin paraya odaklandığı günümüzde, karlılıkta son sıralarda yer alan medya sektörü en zor günlerini yaşıyor? dedi.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri