Mehmet Akif Ersoy anlatıldı | aksaray haberleri

Mehmet Akif Ersoy anlatıldı | aksaray haberleri

İstiklal Marşı´nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Programı

İstiklal Marşı´nın kabulünün 97. yıldönümü nedeniyle Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Fen Lisesi tarafından kutlama ve marşın şairi Mehmet Akif Ersoy´u anma programı düzenlendi.
Aksaray Kültür Merkezi´nde düzenlenen programa;  Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın, İdare Mahkemesi Başkanı Osman Erkan, Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Jandarma Komutanı Albay Fuat Anık, Özel İdaresi Genel Sekreteri Ramazan Altundağ, kamu kurumları yöneticileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Pilot Hamza Gümüşsoy Lisesi Müdürü Ramazan Ünal Çokkayışlı yaptı.
Mehmet Akif´in sadece İstiklal Marşının şairi olmadığını ifade eden Çokkayışlı, milli mücadelede önemli görevler üstlenmiş Akif´in verdiği vaazlarında insanları topyekün mücadeleye çağırdığını belirtti.
Milli Şairin gerçekçi, inandığı gibi yaşayan, yaşadığı gibi inan, olduğu gibi görünüp göründüğü gibi olan örnek bir şahsiyet olduğunu vurgulayan Çokkayışlı; ?Akif Çanakkale Şehitlerine adlı şiirinde ?Asımın Nesli´ olarak tasvir ettiği ideal Türk gençliğidir. Akif; Asımın nesli derken iman, irfan, fazilet ve bilgi ile donanmış; karakterli, ahlaklı, kişilikli, vatanına, milletine ve dinine sahip çıkan, dahası bunları yüceltmek için tüm imkânları seferber eden bir gençlik olarak özetliyor.´ dedi.
Mehmet Akif ve Gençlik konulu video gösterimi, Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı Oratoryosu ve şiirlerin okunduğu programda İstiklal Marşını ezberden güzel okuma yarışmasında il birincisi olan Hacı Mustafa Demir İlkokulu öğrencisi Sahire Naz Demir İstiklal Marşını okudu.
Program, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere; Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Akın tarafından ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.
 


Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri