30.6° / 15.5°

Mektebim Koleji, kampüs ağına Sakarya’yı da ekledi

Mektebim Koleji, kampüs ağına Sakarya’yı da ekledi

Mektebim Koleji, kampüs ağına Sakarya’yı da ekledi
Tarih: 18.01.2025 09:45 Güncelleme: 18.01.2025 09:45

Ardacan UZUN/ADAPAZARI(Sakarya),(DHA) – SAKARYA’nın Adapazarı ilçesinde Mektebim Koleji’nin yeni kampüsünün açılışı gerçekleştirildi. Lansman töreninde açıklamalarda bulunan Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, “Bizler teknolojinin nimetleri ile eğitimin gereklerini bir araya getirmeliyiz. Mektebim’de bunu getirdik, güçlü bir şekilde de getirmeye devam edeceğiz” dedi.

İstanbul’un Büyükçekmece ilçesinde 2011 yılında kurulan Mektebim Kolejleri, günümüzde Türkiye’de 50 kampüste, 20 bin üzerinde öğrenciyle ve İngiltere ile Özbekistan’da 2 okulda faaliyet gösteriyor. Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden adını alan Mektebim, son olarak kampüs ağına Sakarya’yı ekledi. Adapazarı ilçesi Ozanlar Mahallesi Profesör Doktor Sebahattin Zaim Bulvarı’nda açılan yeni okulun konferans salonunda lansman gerçekleştirildi. Lansmana; Mektebim Koleji Kurucusu ve Eğitim Girişimcisi Ümit Kalko, Mektebim Koleji Sakarya Kampüsü Kurucusu Prof. Dr. Murat Tosun, kolej yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

‘TEKNOLOJİNİN NİMETLERİ İLE EĞİTİMİN GEREKLERİNİ BİR ARAYA GETİRMELİYİZ’

Lansmanda konuşma yapan Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko, 20 yıldır eğitim sektörü içinde olduğunu ifade ederek, “Eğitimde dijitalleşme, teknolojinin hayatımıza adapte olması diye bir konu var. 2012 yılında Türkiye’nin ilk akıllı okulu Mektebim’di. Dedik ki; akıllı tahta ile tablet ve tablet ile akıllı tahta arasında iletişimi sağlayan bir yazılım yapalım. Türkiye’nin ilk akıllı okulu olalım. 2 yıl çok mücadele etmemize rağmen akıllı okulu bir türlü hayata geçiremedik. Öncelikle öğretmenlerimiz karşı çıktı, kabul etmediler. Sonra velilerimiz ‘bu tabletler ile çocuklar oyun oynarlar, olmasın’ dediler. 2 yıl sonunda biz de ‘vazgeçelim, eğitim tam anlamıyla verilemiyor. Herkes kullanmadığı için bir değişim yapalım’ dedik ve eski düzene geri döndük. Sene oldu 2020 Mart. 2020 Mart ayında bir anda hayatımızda pandemi geldi. Pandemi gelince bir anda her şeyin online dönüşüyle karşılaştık. 2012’de akıllı okulun uygulamasına karşı çıkan veliler, öğretmenler ve idareciler, 2020 yılında bir anda Zoom’dan toplantı organize edip, öğrencileriyle karşı karşıya eğitime başladılar. Evlerindeki yemek masalarını ters çevirip tahta olarak kullanarak kamera karşısında ders yapmaya başladılar. Buradan geldiğimiz sonuç şu; eğitimde teknolojinin olması için bir pandemiye ihtiyacımız aslında yoktu. Her musibette bir hayır vardır derler. Bizler teknolojinin nimetleri ile eğitimin gereklerini bir araya getirmeliyiz. Mektebim’de bunu getirdik, güçlü bir şekilde de getirmeye devam edeceğiz ama teknolojinin bir araç olduğunu unutmadan. Teknoloji bizim için bir amaç değil; araçtır. Asıl olan öğretmenin dersteki eğitimidir. Teknoloji de öğretmenin işini kolaylaştıran bir enstrümandır” ifadelerini kullandı.

‘DAHA İYİ EĞİTİM ALMALARI ADINA EMANET EDİYORUZ’

Mektebim Koleji Sakarya Kampüsü Kurucusu Prof. Dr. Murat Tosun ise “Her şeyden önce ben de bir babayım. Bir öğretmen vasfının dışında bir babayım. Benim de 3 evladım var. Evlatlarını insan kendinden değerli kılar ve değerli görür. Sizler de kendinizden değerli kıldığınız göz bebeklerinizi bize inandınız, güvendiniz ve emanet ettiniz. Güveninizden dolayı teşekkür ediyorum. Her doğum yeni bir takım sancılarla başlar ama kucağınıza aldığınızda büyük bir mutluluk yaratır. Mektebim Okulları da Sakarya’da bu kutlu doğumu bugün itibariyle sizlere deklare ediyor. Ben inanıyorum ki, bizlere emanet ettiğiniz göz bebeklerinizi bizler de daha güçlü bir kuruma, daha iyi eğitim almaları adına emanet ediyoruz. Bu noktada müsterih olun. Bunu tüm kalbi duygularımla söylüyorum” diye konuştu.

Lansman, Ümit Kalko’nun kampüs yöneticilerine rozet takmasıyla sona erdi.

  • BIST 100

    9486,56%0,12
  • DOLAR

    39,20% -0,11
  • EURO

    44,64% -0,54
  • GRAM ALTIN

    4175,09% -1,44
  • Ç. ALTIN

    6833,74% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İstanbul- Bayrampaşa'da otomobil bariyerlere çarpıp takla attı: 1 ölü, 3 yara...
Türkiye Ümit Millî Takımı, Arnavutluk'u 1-0 yendi
Kayserispor Teknik Direktör Sergej Jakirovic ile yollarını ayırdı
Husumetlisini cadde ortasında öldüren şüpheli tutuklandı
İstanbul- Zeytinburnu'nda, bodrum kattaki kumaş deposunun yıkılan duvarı kork...
İstanbul - Avcılar'da seyir halindeki cip alev alev yandı
UEFA'dan Halil Umut Meler'e Görev
Tokat'ta tuğla fabrikasında yangın (2)
Samsun’da iki grup arasında silahlı kavga; 2 yaralı
Mantar toplarken kayboldu; cansız bedeni bulundu
Bursa'da traktör römorkuyla yamaçtan yuvarlanan çocuk yaralandı
Din adamları, Mersin'deki Hoşgörü Mezarlığı'nda halkla bayramlaştı
Bursa'da dere kenarında erkek cesedi bulundu
Ordu’da yolcu otobüsü alev alev yandı; olay anı kamerada
Sultan Sazlığı Milli Parkı'na bayramda ziyaretçi akını

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bursa'da traktör römorkuyla yamaçtan yuvarlanan çocuk yaralandı

Din adamları, Mersin'deki Hoşgörü Mezarlığı'nda halkla bayramlaştı

Bursa'da dere kenarında erkek cesedi bulundu

Ordu’da yolcu otobüsü alev alev yandı; olay anı kamerada

Sultan Sazlığı Milli Parkı'na bayramda ziyaretçi akını

Kadınlar Su Topu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda

Malatya'da silahlı kavga: 1 yaralı

İzmir'de atıl haldeki fabrikanın bahçesi ile yakınındaki TIR garajında yangın (2)

Tokat’ta tuğla fabrikasında yangın

Tarsus'ta sokak ortasında silahlı kavga: 2 kardeş öldü, 2 yaralı

'Kilit kavşak' Kırıkkale'de bayram dönüşü trafik yoğunluğu başladı

İki yıl önce kendisini tüfekle yaralayan husumetlisini tabancayla vurdu (2)

Muslera tatil için Antalya’ya geldi

MSB: Van hudut sınırında araziye gizlenmiş 87 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Samsunspor Başkan Vekili Bilen: Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı hedefliyoruz

Akraba ailelerin silahlı 'arazi' kavgası: 1 ölü, 10 yaralı (3)

Bakan Yerlikaya: Kurban Bayramı’nın 3'üncü gününde 2 ocağa daha ateş düştü

Ailesiyle pikniğe gitti, ayağını yılan ısırdı

İzmir'de atıl haldeki fabrikanın bahçesi ile yakınındaki TIR garajında yangın

Filenin Sultanları, VNL'nin ilk haftasını 4'te 4 ile tamamladı