27.1° / 14.4°

'Memecoin'ler piyasa katılımını artırıyor'

'Memecoin'ler piyasa katılımını artırıyor'

Tarih: 07.10.2024 14:17

İSTANBUL,(DHA) - YÜKSELİŞ eğilimi nedeniyle kripto ekosisteminde 'Uptober' olarak anılan ekim ayı memecoin'ler için güçlü başladı. Ortadoğu'da artan gerilimden önce, ekimin ilk günlerinde özellikle Solana tabanlı memecoin'ler WIF, PEPE ve BONK yüzde 5 ila 10 performans gösterdi. Yılın başından bu yana yapılan ölçümler, memecoin'lerin performansının yüzde 450'ye yaklaştığını ortaya koydu. Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan WhiteBIT TR Yönetim Kurulu Başkanı Emre Yetişkin, "Ortadoğu'da artan risklere rağmen, memecoin'ler de yükselişle ünlü bir ay olan ekime güçlü başlamıştı. Yine de artan tansiyon memecoin'lerin potansiyeline gölge düşürmüyor. Güncel raporlar, kripto temaları arasında memecoin'lerin, gerçek dünya varlıkları (RWA) ve yapay zeka token'larını dahi performans bakımından solladigina işaret ediyor. Memecoin'ler piyasa katılımını artırıyor" dedi.

Ortadoğu'da artan çatışma endişeleri değerlendirmenin dışında tutulduğunda, kripto para piyasalarında yükseliş eğilimiyle anılan ve 'Uptober' olarak adlandırılan ekim ayı, memecoin'ler için de güçlü başladı. Özellikle Solana blokzinciri ağı üzerinde piyasaya sürülen WIF, PEPE ve BONK gibi memecoin'ler, ayın ilk günlerinde yüzde 5 ila 10 arasında değer kazandı. Öte yandan 17 Eylül'de yayımlanan Memecoin'lerin Durumu raporu, ilhamını bir siyasi figürden, hayvandan veya herhangi bir komik öğeden alan volatilitesi yüksek kripto para birimlerinin yılın başından bu yana yüzde 450'ye yakın performansla en iyi kazanan kripto teması olduğunu gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaşan WhiteBIT TR Yönetim Kurulu Başkanı Emre Yetişkin, “Ortadoğu'da artan risklere rağmen, memecoin'ler de yükselişle ünlü bir ay olan ekime güçlü başlamıştı. Yine de artan tansiyon memecoin'lerin potansiyeline gölge düşürmüyor. Güncel raporlar, kripto temaları arasında memecoin'lerin, gerçek dünya varlıkları (RWA) ve yapay zeka token'larını dahi performans bakımından solladigina işaret ediyor" dedi.

'5 KİŞİDEN ÜÇÜ İÇİN OLMAZSA OLMAZ'

Yüksek volatilitenin yeni yatırımcıları heyecanlandırdığını, öte yandan genelde mizah ve topluluk odağından köklenen memecoin'lerin bu yönleriyle yatırımcı ilgisini aktif tuttuğunu söyleyen Yetişkin, "Coinmarketcap tarafından listelenen önde gelene memecoin'lerin piyasa değeri 50 ila 55 milyar dolar arasında seyrediyor. Dünyanın en değerli 10 kripto para biriminden biri, memecoin'lerin atası kabul edilen Dogecoin. Öte yandan kimi veriler, yılın bir bölümünde piyasa değeri 70 milyar dolara kadar çıkan memecoin'lerin 2024'ün en hızlı büyüyen dördüncü kripto segmenti olduğuna işaret ediyor. Dünya çapına yayılan bu adaptasyon hafife alınmamalı. Ancak yatırımcılar da memecoin'lerin yüksek dalgalanma riskleri taşıdığını ve her memecoin projesine güvenilmemesi gerektiğini akıllarında tutmalı" diye konuştu.

'MEMECOİN'LER PİYASA KATILIMINI ARTIRIYOR'

2024'ün memecoin'ler açısından güçlü bir yıl olduğunu kaydeden Yetişkin, “Solana ağı üzerinde kurulan Pump.Fun gibi girişimler, memecoin oluşturup piyasaya sürmeyi son kullanıcı seviyesine indirdi. Bu suistimale açık bir durum olsa da, hem sayıca artan hem de piyasa değeri yükselen memecoin'lerin piyasaya katılımı artırdığını söylemek mümkün. Yatırımcılar, hızlı büyüme potansiyeli taşıyan her yeni şaka temalı kripto para birimini yeni bir fırsat olarak değerlendiriyor ve bu projenin ilk sadık üyeleri olarak yerini almak istiyor. Kısa vadede dikkatli işlem yapabilen yatırımcılar memecoin'lerin getiri fırsatlarından yararlanabiliyor. Sağlam proje ekipleri ve token ekonomileri sunabilen memecoin'ler kısa sürede güçlü ve sadakati yüksek bir topluluk oluşturarak etkilerini artırabiliyor. Örneğin 2023 sonlarında piyasaya sürülen köpek temalı memecoin'lerin en yeni ve güçlülerinden dogwifhat'e (WIF), piyasaya sürüldüğü gün yapılan bin dolarlık bir yatırımın bugün 13 bin dolara çıkabildiğini görüyoruz. Yalnızca bu örnek bile memecoin'lerin kripto para piyasalarına likidite sağladığını ve yeni yatırımcılar çekmede etkili olduğunu göstermeye yetiyor" ifadelerini kullandı.

'KULLANICILARIMIZA BU TRENDLERİ YAKALAMA FIRSATI SUNUYORUZ'

Şaka temalı olsun ya da olmasın, her kripto para birimine yatırım yaparken, yatırımcıların ilk uyması gereken kuralın kendi araştırmalarını yapmaları olduğunu hatırlatan Yetişkin, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı:

“Türkiye'de kripto para mevzuatına uyum taahhüdünü ilk veren kripto para borsalarından biri olan, anonim şirket yapısıyla ve güçlü sermayesiyle yüz binlerce Türk kullanıcıya yüzlerce paritede işlem yapma olanağı sunan ve Trabzonspor'un sponsoru olan WhiteBIT TR olarak WIF, MEW, PEPE, BONK, MEME gibi yeni projelerin yanı sıra DOGE ve SHIBA gibi klasikleşen kripto para birimlerini listeliyor; güncel memecoin trendlerini yakından takip ederek kullanıcılarımızın en yeni projelere hızla erişmesini sağlamak için etkin listeleme süreçleri yürütüyoruz. WhiteBIT TR kullanıcıları, güvenlik endişeleri olmadan piyasada adından en çok söz ettiren ünlü memecoin'leri alıp satabiliyor ve 2024'ün en çok kazandıran kripto teması olan memecoin'lerin fırsatlarından düşük komisyonla yararlanabiliyor. İşlevsel araçlar ve hızlı süreçlerle piyasa değişimlerine Türkiye'ye özel olarak geliştirilmiş bir kripto alım satım uygulaması üzerinden katılmak isteyen tüm kullanıcıları, WhiteBIT TR'de hesap açmaya davet ediyoruz."


  • BIST 100

    9142,42%0,36
  • DOLAR

    34,26% 0,06
  • EURO

    37,58% -0,13
  • GRAM ALTIN

    2921,81% 0,02
  • Ç. ALTIN

    4888,94% -0,23
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Havalimanında cinsel organlarında taşıdıkları külçe altınlarla yakalandılar: ...
Edirne'deki sınır kapılarından giriş ve çıkışlarda yüzde 8'lik artış
CHP, MYK toplantısını Hatay'da yaptı (4)
Motosiklet kamyonla çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
İstanbul-Beşiktaş'ta 29 kişinin öldüğü davanın duruşması yarına ertelendi
Küba’da ölen işçiler son yolculuğuna uğurlandı
Özgecan cinayetinin ardından başladığı tekvandoda gözünü Avrupa şampiyonluğun...
Tunceli’de kadınlar, ‘kadın cinayetleri’ne tepki için yürüdü, yol kapattı
Gazze'de can kaybı 41 bin 909'a yükseldi
CHP, MYK toplantısını Hatay'da yaptı (3)
Hakkari Valisi Çelik'in konvoyunda kaza; 2 yaralı
İstanbul - Fatih'te market önünden tüp hırsızlığı
İstanbul-Bahçelievler'de kadını takip edip evine gireceği sırada taciz eden ş...
Bakan Yardımcısı Varank: İzmir Körfezi Eylem Planı, 'Mavi bir İzmir Körfezi' ...
Kurtulmuş: İsrail bölgeyi ateş çukuruna çevirdi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Hakkari Valisi Çelik'in konvoyunda kaza; 2 yaralı

İstanbul - Fatih'te market önünden tüp hırsızlığı

İstanbul-Bahçelievler'de kadını takip edip evine gireceği sırada taciz eden şüpheli tutu...

Bakan Yardımcısı Varank: İzmir Körfezi Eylem Planı, 'Mavi bir İzmir Körfezi' vizyonuyla ...

Kurtulmuş: İsrail bölgeyi ateş çukuruna çevirdi

Bakan Kacır: Soykırımcı İsrail yönetimi, adalet önünde yaptıklarının hesabını verecek (2...

Tekirdağ'da şiddet ve cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki bebek öldü (2)

Hull City hazırlık kampı için Antalya’da

İstanbul-Beyoğlu’nda binanın çatısından kopan beton parçaları araçların üzerine düştü

Bakan Kacır: Soykırımcı İsrail yönetimi, adalet önünde yaptıklarının hesabını verecek

Bakan Bayraktar: Oruç Reis'in Somali'deki görevi tarihi bir dönemi açıyor

İstanbul- Polat çiftinin 'komşu kavgası' davasında karar; Engin Polat'a verilen hapis ce...

Ampute Futbol Milli Takımı, Balkan Şampiyonası'na Kırşehir'de hazırlanıyor

İsrail ordusu, Beyrut'a yeni bir hava saldırısı düzenledi

CHP' MYK toplantısını Hatay'da yaptı (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Soykırımın gölgesinde geçen 1 yıl' panosunu inceledi

Caddede, yol kenarında el bombası bulundu

ADANA' TIR'ın yedek lastiğinden 25 kilo uyuşturucu çıktı; şoför 'haberim yok' dedi (VİDE...

Otomobille polise çarpıp kaçan 16 yaşındaki ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Gönüllü dalgıçların su altı temizliğinde denizden klozet çıktı

'Narkoçelik-41' operasyonunda 20 kişi tutuklandı