Memur-Sen ´´Mehmetçiğin Yanındayız´´ | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Memur-Sen ´´Mehmetçiğin Yanındayız´´ | aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız

Memur-Sen teşkilatları 81 ilde eş zamanlı olarak ?Tüm Anadolu Ayaktayız Emperyalizme Karşı Savaştayız? temasıyla basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamalarında Afrin´de düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı´na destek verildi, ?Mehmetçiğin yanındayız? mesajı verildi.

Aksaray´da  Memur-Sen  tarafından 15 Temmuz Milli İrade Meydanında düzenlenen basın açıklamasına vatandaşların ve STK platformlarının ilgisi yoğundu.

Memur-Sen Aksaray İl Başkanı Murat Günaydın yaptığı açıklamada;

ZEYTİN DALI, TÜRKİYE´NİN EMPERYALİZME DİRENME İRADESİNİN ADIDIR
Eş zamanlı olarak yapılan açıklamalarda ?Afrin´de yaşananlar üzerinden ortaya çıkan iki fotoğraf var. İlki; küresel terörle mücadele konusunda bedenini taşın altına koyan, Türkiye´dir. İkincisi ise terör örgütlerinin sırtını sıvazlayan, silah ve mühimmat yardımlarıyla terör örgütleriyle stratejik ortaklık kuran, bu şekilde Türkiye´nin yoluna taş koymaya çalışan küresel şer şebekesidir? denildi.

Zeytin Dalı Harekatı´nın, Türkiye´nin Emperyalizme direnme iradesinin bir göstergesi olduğunun belirtildiği açıklama, ?Afrin, emperyal aklın çöküşünü sağlayacak, sömürgen devletlerin Ortadoğu´dan göçüşünü hızlandıracak iradenin karargahıdır? sözlerine yer verildi.

DEAŞ, PKK/PYD VE FETÖ ARASINDAKİ KİRLİ İTTİFAK ORTAYA ÇIKMIŞTIR 

?DEAŞ, PKK/PYD ve FETÖ arasındaki hem gizli hem de kirli ittifak, bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır? denilen açıklamalarda, Afrin´de yürütülen operasyona karşı içeride karşıt cephe oluşturmak için ter ve dil dökenlerin de bu kirli ittifakın, tapınak şövalyeleri hükmünde olduğu vurgulandı.
15 Temmuz´da FETÖ aparatıyla gerçekleştirilen işgal girişimi sırasında, sınırın güneyinde PKK´lı teröristlerin tetikte bekletildiği hatırlatıldı.
DEAŞ´la mücadele ediyor denilerek PYD´nin terör faaliyetlerinin DEAŞ´la üstünün örtüldüğünün altı çizildi. DAEŞ´le mücadele hikayesinin abartılarak ile PYD´nin silah sermayesi artırılarak, örgütler arası dayanışmanın derinleştirildiği vurgulandı. Türkiye´nin ise, Fırat Kalkanı operasyonuyla bu düzeni bütün çıplaklığıyla ifşa ettiği ifade edildi.

?SİVİLLER ÖLÜYOR?, TİMSAHIN SÖYLEMİNDEN İBARETTİR
edilen açıklamalarda ?Medyada yürütülen sivil ölümleri ile ilgili algı operasyonlarının gerçeği yansıtmadığı ifade Dost ve düşman Türkiye´nin bu konuda ne kadar ince eleyip sık dokuduğunu çok iyi bilmektedir. Fakat, 9 Mehmetçiğimizin şehit verildiği saldırıda terör örgütünün sivilleri nasıl kullandığı da herkesin malumu? sözlerine yer verildi.

BARIŞ KAVRAMINI SİLAHA DÖNÜŞTÜRME ÇABASINDALAR

Bazı STK´ların Afrin operasyonuna yönelik başlattığı manipülasyonlara da değinilen açıklamalarda ?İçeride kimlerin, sözde savaş karşıtı söylemlerle algılarda cephe açmaya giriştiğini, daha da ötesi her zaman yaptıkları gibi emperyalizmi ve sömürüsünü gizleme niyetlendiğini çok iyi biliyoruz. Sözde barış yanlısı gerçekte emparyal geminin tayfası olanlar, ?Savaşa karşı barış?, ?savaş halk sağlığı sorunudur?, ?barış, hemen şimdi? beyanlarıyla, Türkiye´nin hak ve adalet mücadelesini akamete uğratmak için ?barış? gibi mübarek bir kavramı dahi silaha dönüştürmek hesabı içindedirler? sözlerine yer verildi.

ZEYTİN DALI HAREKÂTINI DESTEKLİYORUZ

Açıklama şu şekilde son buldu: "Biz sulh istiyoruz. Biz adalet istiyoruz. Fakat emperyalizm bölgemizden kovulmadan, emperyal taşeronu kanlı terör örgütlerinin kökü kazınmadan bunun sağlanamayacağını da çok iyi biliyoruz. Bu yüzden de çok rahat şunu deklare ediyoruz; ?Türkiye, terörle mücadele ediyor, emperyalizme karşı da onurlu bir savaş veriyor? Tam da bu yüzden Türkiye´nin Afrin´de gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatı´nı bütün benliğimizle destekliyor, cephede vuruşan Mehmetçiğimize de ?Allah yardımcınız olsun? diyoruz. Milletin desteğini, ümmetin duasını alan devletimiz ve silahlı kuvvetlerimizin, şanlı ecdadın evlatları olmanın hakkını veren yiğitlerimizin terör örgütlerini yok edeceğine, emperyal akla diz çöktüreceğine de yürekten inanıyoruz."



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri