Meslek edindirme kursları devam ediyor

Meslek edindirme kursları devam ediyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

MESLEK EDİNDİRME KURSLARI DEVAM EDİYOR

 

    Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan kadın, genç engelli ve eski hükümlülere yönelik meslek edindirme kursları devam ediyor. Bu doğrultuda 50.000 TL´ye kadar hibe kredisinden faydalanmak için eski hükümlü vatandaşlara İŞKUR ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birlikteliğinde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri düzenleniyor. Ayrıca kadınlara ve gençlere yönelik olarak Tülü Dokuma Kursu ile Giysi Tadilatçısı Kursları düzenleniyor.

 

KADINLAR HEM ÖĞRENİYOR,  HEM KAZANIYOR

 

    Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen kurslarda kadınlar mesleki deneyimlerini ve girişimcilik yönlerini arttırırken bir taraftan da üreterek kazanıyorlar. Günlük 30 TL cep harçlığı geleneksel meslekler arasında yer alan Tülü Dokuma mesleğinde eğitim görecek kursiyerlere ise günlük 40 TL ödenecektir. Ayrıca iş kazası ve genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılanacaktır.

 

İSTİHDAMDA DAHA FAZLA KADIN ELİ PROTOKOLÜ

 

    Bilindiği üzere istihdamda daha fazla kadın eli protokol kapsamında kadınların işgücü piyasasında daha belirgin bir şekilde yer almaları mesleki deneyimlerinin arttırılması konusunda Aksaray Valiliği, Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Ticaret Borsası ve Aksaray Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi iş birlikteliğinde protokol imzalanmıştır. Bu protokol vesilesi ile hedefler tek tek hayata geçiyor kadın istihdamın da 4. sırada yer alan Aksaray´da kadın ve genç istihdamına yönelik uygulamalı girişimcilik eğitimleri, meslek edindirme kursları düzenleniyor.




Mahmut AKKUŞ

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri