15.8° / 7.2°

Mesleki eğitimde, öğrencilere sanayi şehirlerindeki okullara geçiş imkanı

Mesleki eğitimde, öğrencilere sanayi şehirlerindeki okullara geçiş imkanı

Mesleki eğitimde, öğrencilere sanayi şehirlerindeki okullara geçiş imkanı
Tarih: 27.12.2024 11:42

Ruken KADIOĞLU/ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitim kurumlarındaki 11'inci sınıf öğrencilerinin sanayisi gelişmiş bölgelerdeki okullarda, sektör iş birliğiyle eğitim almaları için 10 ildeki 11 mesleki ve teknik eğitim lisesini 'bölge okulu' kapsamına aldı. Bu doğrultuda, Türkiye'nin herhangi bir ilindeki meslek lisesi öğrencileri, kendi alan ve dallarının bulunduğu illerde bölge okullarına nakil başvurusu yapabilecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, 'Mesleki ve Teknik Eğitim Politika Belgesi' doğrultusunda, Türkiye'nin her bölgesinde eğitim alan meslek liselilerin istihdamının kolaylaştırılması amacıyla 'bölge', 'ihtisas', 'sektör içi' ve 'sektöre entegre' olmak üzere 4 okul programının hayata geçirilmesi için çalışmalara hız verildi. Politika belgesi kapsamında, mesleki ve teknik eğitimde fırsat ve imkan eşitliğini sağlamak amacıyla 'bölge mesleki ve teknik Anadolu lisesi' kurulmasına yönelik yeni bir çalışma başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen bölge okulları ile mesleki ve teknik eğitime erişim imkanlarının fırsat eşitliği temelinde artırılması amaçlanıyor. Bu kapsamda bilişim, makine, otomasyon, tarım gibi pek çok alanda sanayinin ve teknolojinin yoğun olduğu illerde ilk etapta açılan 11 bölge okulunda öğrencilerin geleceğe daha donanımlı bireyler olarak yetişmeleri hedefleniyor. Bölge okullarıyla her öğrencinin, sanayinin üretim süreçlerini yeni teknolojilerle birleştiren eğitimler alarak alanında uzman liderler olarak yetişmesi amaçlanıyor.

BARINMA İMKANI SAĞLANACAK

Bu doğrultuda, Türkiye'nin herhangi bir ilindeki meslek lisesi öğrencileri, kendi alan ve dallarının bulunduğu Adana, Bursa, Denizli, Gaziantep, Kayseri, Kocaeli, Samsun, İstanbul, Çankırı ve Konya illerindeki bölge okullarına nakil başvurusu yapabilecek. Bu kapsamda, Türkiye'nin dört bir yanından 11'inci sınıf öğrencilerine, bölge okullarında eğitim alabilmeleri için barınma imkanları da sağlandı. Yatılı eğitim alacak öğrenciler için pansiyonlar belirlendi. Pansiyon imkanı olmayan okulların yerine, farklı okulların pansiyonları eşleştirildi. Sanayinin lider şehirlerinde, alanında öncü sanayi kuruluşlarının aktif katılımıyla geliştirilen iş birliği modelleri ve uygulama odaklı modern eğitim ortamlarına sahip bölge okulları için nakil başvuruları başladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9659,48%0,49
  • DOLAR

    37,93% 0,02
  • EURO

    40,99% 0,16
  • GRAM ALTIN

    3807,28% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6070,97% 0,00
Aksaray nöbetçi eczaneleri
TEM Otoyolu Kocaeli geçişinde dönüş yoğunluğu (2)
Bakan Kacır: Milli markaları boykotla zayıflatmaya çabalamak Türkiye’nin gele...
Düğünde bıçaklı kavga: 9 yaralı, 15 gözaltı
TOBB Başkanı Hisarcıoğlu'dan 'boykot' açıklaması
Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (3)
Özel: 19 Mart darbesine karşı direnen 301 üniversite öğrencisi hukuksuzca tut...
Hatay’ın Arsuz ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Batman'da 3'üncü kat balkonundan düşen kız çocuğu, hayatını kaybetti
Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bursa'da otomobil yağmur suyu kanalına düştü: 2 yaralı
Kontrolden çıkan kamyonet su kanalına çarptı; 2 yaralı
Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar
Bakanı Yumaklı'dan hayatını kaybeden Mustafa Kayhan için taziye paylaşımı
İbrahim Hatipoğlu: Yeşil sahalara sükunet ve barışın gelmesini ve rekabetin s...
Konyaspor - İskenderunspor / Fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kontrolden çıkan kamyonet su kanalına çarptı; 2 yaralı

Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar

Bakanı Yumaklı'dan hayatını kaybeden Mustafa Kayhan için taziye paylaşımı

İbrahim Hatipoğlu: Yeşil sahalara sükunet ve barışın gelmesini ve rekabetin sadece sahad...

Konyaspor - İskenderunspor / Fotoğraflar

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü (2)

24'üncü Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali başladı / Ek fotoğraflar

Ekrem Terzi: Kupayı Trabzon'a getirmek istiyoruz / Video eklendi

Trabzonspor U19 Teknik Direktörü Eyüp Saka: Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık

Fenerbahçe Opet - Beşiktaş BOA: 91-42

Epilepsi hastası öldü, ilaçları almamakla suçlanan üvey baba tutuklandı

Trabzonspor, UEFA Gençlik Ligi'nde yarı finalde / Ek fotoğraflar

Kayseri'de sağanak nedeniyle yol çöktü

Kamyonetteki çamaşır makinesinde 1 kilo 361 gram metamfetamin ele geçirildi

Özel: 19 Mart darbesine karşı direnen 301 üniversite öğrencisi hukuksuzca tutuklandı

Sözcü Çelik: Vatandaşlarımız bu sahte siyaseti ve saldırgan siyasetçileri boykot edecekt...

Ankaragücü’nde Mustafa Dalcı ile yollar ayrıldı

Kütahya’da minibüs, emniyet şeridindeki otomobile çarptı; 3 yaralı

Edirne’de sokak hayvanları için 72 dönümlük ‘doğal yaşam alanı’ oluşturuluyor (2)

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kayhan kazada öldü