Meteoroloji uyardı! İç Anadolu'da yoğun kar yağışı bekleniyor

Meteoroloji uyardı! İç Anadolu

Bu akşam saatlerinden itibaren İç Anadolu'nun bazı kesimlerinde kar ve karla karışık yağmur, gece saatlerinden itibaren kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıya göre, bu akşam saatlerinden sonra Kayseri, Sivas, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Aksaray ve Karaman'ın doğusu ile Konya'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur ve kar öngörülüyor.

Bölge genelinde (Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde) bu gün (30.01.2020 Perşembe) yağmur şeklinde görülen yağışların bu akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar şeklinde görüleceği ve yağacağı tahmin edilen kar yağışlarının, (31.01.2020 Cuma) günü öğle saatlerine kadar Konya’nın güneydoğu ilçeleri (Ereğli, Halkapınar) Aksaray’ın güneydoğu ilçeleri (Gülağaç, Güzelyurt), Karaman’ın Ayrancı ilçesi ile Niğde il genelinde yer yer yoğun olacağı (10-20 cm) tahmin edilmektedir.

Rüzgarların kuzeyli yönlerden zaman zaman kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden, yağacak kuvvetli kar yağışlarının yer yer tipi şeklinde görüleceği, kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte ulaşımda aksamalar başta olmak üzere yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

 



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri