Mezun öğrenciler için yeni bir hayat başlıyor

Mezun öğrenciler için yeni bir hayat başlıyor

Mezun öğrenciler için yeni bir hayat başlıyor

MEZUN ÖĞRENCİLER İÇİN YENİ BİR HAYAT BAŞLIYOR  

 

Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) 2022-2023 Eğitim-Öğretim dönemi mezunları için tören düzenlendi. Heyecan, sevinç, hüzün, eğlence… Pek çok duygunun aynı anda yaşandığı tören renkli görüntülere sahne oldu. Öğrencilerin tören alanındaki mutluluklarına aileleri ve yakınları tribünden eşlik etti.
 


 

 Şahin, İnsan Hayatını Şarkı ve Türkülerle Özetledi -  
 

Törenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, insan hayatının beş evre ile özetlenebileceğini beş şarkı ve türküyle anlattı. 20’li yaşlarda, üniversite dönemlerinde “Hangimiz düşmedik kara sevdaya, hangimiz sevmedik çılgınlar gibi…” diyen şarkıdaki duygunun insan hayatında ön planda olabileceğini belirten Şahin, “Ama hayat üniversitedeki gibi hep tozpembe devam etmiyor. Hayata atılma, iş bulma, evlenme, çocuklar derken, 30’lu yaşlarda hayatın uzun ince bir yol olduğu görülür ve ‘Dünyaya geldiğim anda, yürüdüm aynı zamanda, iki kapılı bir handa, gidiyorum gündüz gece…’ türküsü duygu dünyamızı yansıtmaya başlar. 40’lı yaşlara gelindiğinde ise hayal kırıklıkları da başlar ve mırıldanılan şarkı ‘Unutulmuş birer birer eski dostlar, ne bir selam ne bir haber, eski dostlar…’ olur” dedi.  
 


 

Mezun Öğrencilerimizi Gönülden Tebrik Ediyoruz  

 

50’li yaşların farklı bir dönüm noktası olduğunu ve insanın dünyanın bir yalan olduğunu fark etmeye başladığını dile getiren Şahin, “Bu yaşlarda dünyevi duyguların anlamını yitirmeye başladığını görmeye başlarız ve ‘Sevdim seni mabuduma canan diye sevdim, bir ben değil âlem sana hayran diye sevdim…’ ezgisi anlam kazanır. 60’lı yaşlar ve sonrası, 50’li yaşlarda hissetmeye başladığımız duyguların daha da kuvvetlendiği bir dönemdir. Bu dönemde, erken yaşlarda bu duyguyu içselleştiren Âşık Veysel’in ‘Nice güzellere hey yar bağlandım kaldım, ne bir vefa gördüm ne faydalandım, her türlü isteğimi topraktan aldım, benim sadık yârim kara topraktır…’ türküsü gönül dünyamızı anlatır” dedi. Şahin, tüm mezun öğrencileri tebrik etti ve yeni hayatlarında başarılar diledi.  

 

 Gelenek Bozulmadı, Kızlar Yine Başarıda Zirvede -  

 

ASÜ Rektörü Şahin, konuşmasının son bölümünde kız öğrencilere ve tüm ailelere teşekkür etti. Bu yıl da kız öğrencilerin çok başarılı olduğunu ve dereceye giren öğrencilerin yüzde 70’inin kız öğrencilerden oluştuğunu anımsatan Prof. Şahin, “Kız öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz. Onların başarıları bizleri ayrıca gururlandırıyor ve tarihsel süreç içerisinde, kızlarla erkekler arasında hayata atılma anlamında oluşan mesafenin kapanması adına umudumuzu arttırıyor. Biz de kampüste bu doğrultuda çalışmalar yaptık ve kızlarımızı öncelemek bizim çalışma prensiplerimiz arasında yer alıyor” dedi. Ailelerin de büyük bir teşekkürü hak ettiklerine vurgu yapan Şahin, “Çocuklarının başarısı için çeşitli fedakârlıklarda bulunan anne ve babalar her türlü takdiri hak ediyor” dedi.  

 

Her Daim Güçlü Bir İrade ve Disipline Sahip Olunuz 

 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Turan Yaldır da törende kısa bir konuşma yaptı. Milletvekili değil ASÜ mezunu bir öğrenci sıfatıyla mezunlara nasihatlerde bulunan Yaldır, güçlü bir irade ve disiplinin başarıda önemli paylarının olduğunu dile getirdi. Mezunların eğitim hayatından geçim hayatına geçiş yaptığını dile getiren Milletvekili Yaldır, şöyle devam etti: “Eğitim hayatınız boyunca sorumluluklarınız aileniz ve hocalarınız içindi. Şimdi ise yine aileniz, kendiniz ve çekirdek aileniz için olacak. Her daim güçlü bir irade ve disipline sahip olunuz. Karşılaştığınız olumsuzluklar sizleri hiçbir zaman korkuya ve kaygıya götürmesin.

Hiçbir dönem risk almaktan kaçınmayın. Kapanan bir kapı sizleri hiçbir zaman hüzne boğmasın. Unutmayın ki; rızkın kefili Allah’tır.”  
 


 Aydoğdu: İyilik Bulaşıcıdır ve İlk Önce Yapana Bulaşır

 

Gençlere, “Biz sizden yaşlıyız ama siz bizden büyüksünüz” diye hitap eden Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ise tüm öğrencilere gelecekte başarılar diledi. İnsanın kalbindekini yaşadığını ve iyiliğin bulaşıcı olduğunu vurgulayan Aydoğdu, “İyilikler ilk önce iyilik yapana bulaşır. Bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar diliyorum” dedi. Konuşmasında, mezun öğrencilerin ailelerine Hazreti Ali’nin “Çocuklarınızı kendiniz gibi yetiştirmeyiniz, onlar kendi döneminin çocuklarıdır” sözüyle seslenen Vali Hamza Aydoğdu, “Biz bırakalım onlar kendi bireysel kişilikleri içinde kendi duygularını yaşayabilsinler. Biz onlara sadece rehberlik edelim. İyi günde, kötü günde onların yanında olalım” dedi. Aydoğdu konuşmasının son bölümünde Rektör Şahin’e, kampüse kazandırdığı çalışmalar için teşekkür etti.  
 


 

 Depremlerde Hayatını Kaybeden Öğrenciler Unutulmadı 
 


 

Yapılan konuşmaların ardından bölüm ve programlarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri takdim edildi. Bu yıl üniversite birincisi Veteriner Fakültesi öğrencisi Abdulsamet Çölden oldu. Ozan Düzgün üniversite ikincisi olurken, aynı not ortalamasına sahip Rumeysa Alan ve Şevval Vurgun üniversite üçüncülüğünü paylaştı. Ön lisans düzeyinde ise birincilik ipini Ortaköy Meslek Yüksekokulu’ndan Cansu Çınar göğüsledi. Aynı not ortalamasına sahip Cem Ali Açıkgöz ve Furkan Eren Kar ikinciliğini paylaşırken, Faruk Çilsal üçüncü oldu. Ödül törenin ardından kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Şubat ayında meydana gelen depremlerde hayatını kaybeden ASÜ öğrencilerinin fotoğraflarının da yer aldığı yürüyüşün ardından kepler atıldı ve öğrenciler yeni bir hayata “merhaba” dedi.  
 


 

ASÜ Atletizm Stadyumu’ndaki etkinlikler, DJ performansı eşliğinde müzik ve eğlenceyle devam etti.  
 



Anahtar Kelimeler: Mezun öğrenciler hayat başlıyor
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri