MHP,Red kararlarına karşı YSK´ya itiraz hakkını kullanacak

MHP,Red kararlarına karşı YSK´ya itiraz hakkını kullanacak

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

MHP´nin 31 Mart 2019 tarihinde ilimizde yapılan seçimlerle ilgili,tüm sandıklardaki oyların incelenmesi kararı il seçim kurulunca reddedildi.MHP. Aksaray il Başkanı Av.Mustafa Çölkesen,"YSK´ya itiraz hakkımız bulunmaktadır,"dedi.
 
31 Mart 2019 tarihinde ilimizde yapılan seçimler ile ilgili olarak,MHP Aksaray İl Başkanı Av. Mustafa Çölkesen yaptığı açıklamada;
 
İlk kayıtlara göre ilimizde toplam 3625 geçersiz oy pusulası bulunduğu ve aradaki oy farkının 1625 olduğu düşünülerek partimizce sandık kurul tutanakları sistemdeki birleştirme tutanağına yanlış girilen 5 sandık için ve ?tüm sandıklardaki oyların incelenmesi için? itiraz edilmiştir. 
 
İtirazımız üzerine sandık kurul tutanakları sistemdeki birleştirme tutanağına yanlış girilen 5 sandık sonuçları düzeltilerek 1625 olan oy farkı 1238 olmuştur.
 
Tüm sandıklardaki oyların incelenmesi talebimiz ise 1. Seçim Kurulu tarafından ?sandık kuruluna itiraz edilen sandıklarla sınırlı tutularak? reddedilmiştir.
 
2.Seçim Kurulu tarafından ise ?tüm sandıklardaki oyların incelenmesi talebimiz? tamamen reddedilmiştir.
 
Bu iki seçim kuruluna yaptığımız bu itirazlarımızın reddedilmesi üzerine  04.04.2019 tarihinde Aksaray İl Seçim Kuruluna itirazda bulunduk.
 
 
Aksaray İl Seçim Kuruluna yaptığımız itirazlarımız REDDEDİLMİŞ olup,
 
İl Seçim Kurulunun verdiği bu RED KARARLARINA karşı iki gün içinde YSK´ya itiraz edeceğimizden açıklama yapma gereği doğmuştur."dedi.


Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri