Mide Küçültme Ameliyatı Olan Anne ve Üç Kızı Toplam 130 Kilo Verdi

Mide Küçültme Ameliyatı Olan Anne ve Üç Kızı Toplam 130 Kilo Verdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Tıp Fakültesi’nde gerçekleştirilen mide küçültme ameliyatının ardından anne ve üç kızı sağlığına kavuştu. Aile bireyleri ameliyatların ardından toplam 130 kilo verdi.

Kilo problemi olan ve çeşitli diyet programları uygulamasına rağmen fazla kilolarından kurutulamayan Semra Durmaz, ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Namık Özkan’a başvurdu. Yapılan tetkikler ve ön hazırlıkların ardından Durmaz için mide küçültme ameliyatı gerçekleştirildi. Operasyonun sonrasında hızla iyileşen Semra Durmaz, uygulanan diyetle birlikte 19 ay içinde 126 kilogramdan 67 kilograma düştü. Altı ay önce Semra Durmaz’la benzeri problemler yaşayan kız kardeşleri Necla ve Fadime de mide küçültme operasyonu geçirdi. Son derece başarılı geçen operasyonun ardından Necla 26, Fadime ise 30 kilogram verdi. Bir ay önce de anne Remziye Durmaz ameliyat oldu ve o da 15 kilogram verdi. Gerçekleştirdiği ameliyatlar hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Namık Özkan, Durmaz ailesinin obezite sorunu yaşadığına dikkat çekerek, “Üç kız kardeş ve annelerinin kilo problemi vardı. Yaklaşık 1,5 yıl önce kız kardeşlerden birini ameliyat ettik ve kendisi 59 kilo verdi. Altı ay önce de diğer kız kardeşlerin ameliyatları gerçekleştirildi. Son olarak annenin ameliyatı tamamlandı. Onun verdiği 15 kilogramla birlikte, tüm aile toplamda 130 kilogram vermiş oldu. Ameliyat sonrası kontroller ve diyet programları devam ediyor. Süreç içerisinde ailemiz kilo vermeye devam edecek” dedi.

Abla Semra Durmaz, kilolu olduğu dönemde büyük problemler yaşadığını ve hayatının altüst olduğunu belirterek, “Aynaya bakamıyor, sokağa çıkmak ve işe gitmek bile istemiyordum. Fazla kilolarım nedeniyle hareket etmekte zorlanır bir hale gelmiştim. Kısa mesafe yürüyüşlerde dahi zorlanıyordum. Ameliyatın ardından hayatım bambaşka bir hale geldi. Artık çok mutluyum ve sağlığım yerinde. Herkes yaşanan değişimin ardından benden iltifatla söz ediyor” dedi.   



Anahtar Kelimeler: Küçültme Ameliyatı Toplam Verdi
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri