Milletvekili Erel,Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT)Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

Milletvekili Erel,Emeklilikte Yaşa Takılanlar(EYT)Sorununu Meclis Gündemine Taşıdı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel 20.02.2019 tarihinde TBMM Genel Kurulunda Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi´nin 1´inci maddesi üzerinde İYİ PARTİ Grubu adına söz alarak Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ve kamu çalışanlarının 3600 ek gösterge taleplerini Meclis Gündemine Taşıdı.

Milletvekili Ayhan Erel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; millet, geçmişte bir arada yaşayan, gelecekte de bir arada yaşama ülküsüne inanmış, aralarında dil, kültür, ülkü, tarih ve çeşitli maddi ve manevi bağlar olan insan topluluğudur. Devlet ise milletin siyasi organizasyonu hâlini almıştır. Millet, devlet yönetimine, seçtiği temsilciler vasıtasıyla katılır ki biz buna "demokrasi" adını veririz. Demokraside esas olan, milletin devlet yönetimine egemen olmasıdır ve dolaylı demokraside millet, seçmiş olduğu temsilcileri meclise yollayarak onlar vasıtasıyla devletin yönetiminde söz ve hak sahibi olurlar. Dolayısıyla milletin seçtiği milletvekilleri, milletin yararına olan, milleti mutlu edecek, milletin başını yastığa koyduğunda rahatça uyumasını sağlayacak hukuki düzenlemeleri de yapmak zorundadır. Ama bugüne kadar bu Mecliste milleti mutlu edecek, milleti rahat uykuya sevk edebilecek, başını yastığa koyduğunda geleceğinden endişe etmeyecek şekilde düzenlediği kanunu çok az görmekteyiz. Milletin istediği kanunlar bu Meclisten acaba niye çıkmamaktadır, bunu bir sorgulamak lazım.

Üç dört günlük tatilde gittiğimiz seçim yörelerinde vatandaşın bizden en çok talep ettiği taleplerin başında "emeklilikte yaşa takılanlar" diye bildiğimiz, işe başlarken emekli olacağı yaşı ve tarihi hesaplayan ve hesabını da buna göre yapan vatandaşlarımızın talepleri var. Şimdi bu vatandaşlarımızın bu talepleri karşısında siyasi iradenin gerekçesi, mazereti "Devletin bütçesi buna müsait değil." deniyor. Sayın Cumhurbaşkanımız dün yapmış olduğu açıklamada Suriyelilere bugüne kadar 37 milyar dolar harcandığını söylüyor. Oysa emeklilikte yaşa takılanlara verilecek para sanırım bu miktarın beşte 1´i civarındadır.

Yine milletimizin istediği ve arzu ettiği kanunların başında, tüm kamu çalışanlarının hasretle beklemiş olduğu 3600 ek gösterge talepleri vardır. Yine siyasi irade, bu kadar çok kamu çalışanına verecek kaynak olmadığını beyan etmektedir. Oysa dün basına düşen bir haberde bir bakanlığımız iki makam aracı için yirmi ayda 1 milyon 40 bin lira kira parası vermektedir. Bu makam araçlarından bir tanesinin aylık bedeli 37 bin liradır. Yani siz, emekliye gelince "Para yok." diyorsunuz, kamu çalışanlarına gelince "Para yok." diyorsunuz ama makam arabasına, diğer lüks harcamalara çok fazla para bulabiliyoruz.

Mademki bu Meclis milletin Meclisidir, mademki bu Meclis milletin iradesiyle ortaya çıkmıştır. Milletin Meclisinde milletin seçtiği temsilcilerin ana görevi, birinci görevi milletin taleplerine duyarsız kalmamaktır. Milletin taleplerini hem AK PARTİ hem diğer partiler birebir bilmektedir. İnşallah en kısa sürede milletin bağrından çıkan bu milletvekilleri milletimizin bu haklı taleplerine duyarsız kalmayacaktır diyorum, hepinize saygı ve sevgiler sunuyorum.



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri