Milletvekili Erel,"Hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan binalar atıl vaziyettedir"

Milletvekili Erel,

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel 16.01.2019 tarihinde TBMM  Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi´nin 51´inci maddesi üzerinde İYİ PARTİ adına söz alarak Aksaray´ da hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan binaların atıl vaziyette olduğunu dile getirdi.

Milletvekili Ayhan Erel yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi,"Aksaray Eski devlet hastanesinin bazı bölümleri Aksaray´da hayırsever iş adamları tarafından yapılmıştı. Hepimizin bildiği gibi, insanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadaka-i câriye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat. Ölüm bu dünyada yaşanan geçici hayatın sona ermesi, varlığı kesin olan ebedî hayata geçişin başlangıcıdır. Ölümle hayat durduğu gibi yapılan hayırlar da, işlenen günahlar da sona erer. Ancak ilahî hikmetin bir sonucu olarak bazı işlerin sevabı, bazı işlerin günahı ölümden sonra da devam eder. Hadiste sevabı ölümden sonra devam eden üç amelden bahsedilmektedir. Bunlardan bir tanesi sadaka-i câriye yani hayrı devam eden iyiliktir. Herkesin faydalandığı ve varlığı devam ettiği müddetçe sevabı da devam eden hayırlardır. Camiler, mescitler, mektep ve medreseler, yollar ve köprüler, çeşmeler ve sebiller, hastaneler ve her çeşit hayır vakıfları bunların örneğidir. Bunları yapanların, yapımına katkı sağlayanların amel defteri kapanmaz, sevapları sürekli olur. İşte, bu inançla, bu düşünceyle bazı hayırsever vatandaşlarımız veya bu hayırsever vatandaşların aileleri Aksaray´da Mustafa Yazıcı Göğüs Hastanesi, Şammas Vehbi Ekecik Kadın Doğum Hastanesi ve Kamber Demir Kanser Teşhis Ünitesi şekliyle sağlık kuruluşları meydana getirmişlerdir. Ancak Aksaray Devlet Hastanesi yeni yapılan hastaneye taşındığından dolayı, hayırsever vatandaşlar tarafından yapılan bu binalar şimdi atıl vaziyettedir. Yani insanlar bir hayır yapmışlardır, bir güzellik yapmışlardır, insanlara faydalı olmak için bir çaba ve gayret içerisinde olmuşlardır ama maalesef, yaptıkları bu binalar şu anda hiçbir işe yaramamaktadır. Ben buradan başta Sayın Aksaray Valisi olmak üzere tüm ilgilileri uyarıyorum: Bu binaları hangi kurum ve kuruluşlara verecekseniz bu isimlerin yaşatılmasına dikkat ediniz, onların isimlerinin yaşatılmasını sağlayınız. Eğer oralarda yaşatmak mümkün değilse yeni yaptığınız hastanenin bazı ünitelerine bu hayırsever insanların isimlerini veriniz.

Yine, Aksaray´ın ilk yükseköğrenim yurtlarından biri olan Nuri Yazıcı Yüksek Öğrenim Yurdu Kredi Yurtlar Kurumuna bağışlanmış, Kredi Yurtlar Kurumu geçen yıl "İhtiyacım yok." diyerek bu yurdu Aksaray Belediyesine bağışlamıştır. Aksaray Belediyesi de bugün burayı ihaleyle satışa çıkarmıştır. Yani bir insanın hayır için, sevap kazanmak için yapmış olduğu binayı birileri arada eritip gitmiştir.

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; yine, hepinizin malumu olduğu üzere, sağlıkta yüz binlerce gencimiz iş beklemektedir. Biz milletvekili oluncaya kadar, açıkçası, sağlık sektöründe bu kadar çok insanın, bu kadar çok gencin iş beklediğini bilemiyorduk. Mesela, 100 bine yakın ortaöğretim mezunu pırıl pırıl gencimiz iş beklemektedir, atama beklemektedir ama Sağlık Bakanlığı maalesef bu gençlerimizin ümitlerine, hayallerine, beklentilerine bir türlü istenilen oranda cevap verememektedir. Oysa bu gençler başarılı öğrenci oldukları hâlde, anne ve babalarının ekonomik durumları iyi olmadığı için bir an önce okulu bitirip garanti meslek düşüncesiyle sağlık meslek liselerine gitmişler ve büyük bir başarıyla bu okulları bitirerek ailelerinin ekonomisine katkı sağlamak adına mezun olmuşlar ama maalesef bugüne kadar bu gençlerimizin atamaları yapılamamıştır. Sadece onlar mı? Evde hasta bakım teknikerleri Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği atamaları bekliyorlar. Fizyoterapistler, acil tıp teknisyenleri, diş protezi teknikerleri, anestezi teknikerleri ve teknisyenleri, elektonörofizyoloji, tıbbi dokümantasyon ve tıbbi sekreterler hâlâ binbir ümitle kendilerine görev verilmesini, iş verilmesini sabırsızlıkla bekliyorlar."dedi.



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri